Nyhed
24. apr. 2014 | 11:01 - Opdateret 24. apr. 2014 | 13:06

Tarantino arbejder alligevel videre på western

Foto | Andrew Cooper
Manuskriptet til Django Unchained ligger her trygt i instruktørens egen stol. Første udkast til den nye The Hateful Eight blev til Tarantinos store skuffelse lækket til nettet, og længe så det ud til, at filmen ikke ville blive lavet.

Den amerikanske instruktør ser ikke ud til at kunne sagsøge det medie, der i januar delte det lækkede manuskript til den planlagte The Hateful Eight.

Af Jeppe Mørch

Først kom det frem, at Quentin Tarantinos næste film ville blive endnu en western. The Hateful Eight skulle den hedde. Men så blev manuskriptet til filmen lækket på nettet, og en rasende Tarantino erklærede, at han opgav projektet.

Instruktøren var så oprevet, at han i januar lagde sag an mod internetsiden Gawker, der havde delt et link til det lækkede manuskript.

Men her nogle måneder senere ser det alligevel ud til, at Tarantino-fans godt kan glæde sig til The Hateful Eight.

”Jeg arbejder nu på andet udkast af manuskriptet. Og jeg vil nok også lave et tredje herefter,” har instruktøren ifølge amerikanske Deadline udtalt.

Højtlæsning for 1200
I weekenden blev der afholdt en oplæsning af første udkast af manuskriptet for 1200 mennesker i et teater i Los Angeles.

Tarantino styrede oplæsningen og læste alle regi-bemærkningerne, mens Samuel L. Jackson, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern og andre skuespillere stod for dialogen.

The Hateful Eight foregår i Wyoming i 1800-tallet lige efter den amerikanske borgerkrig. En gruppe, der rejser gennem staten i en diligence, tvinges til at gøre ophold i en lille by, da en voldsom snestorm hærger området.

Selvom man skulle have læst det lækkede manuskript eller hørt oplæsningen i Los Angeles, skal man dog ikke vide sig sikker på, hvordan det hele ender.

The Hateful Eight er inddelt i fem kapitler, og i teateret blev første udkasts sidste kapitel læst højt.

”Men aftenens femte kapitel vil ikke være det femte kapitel, jeg vil gøre brug af senere,” forklarede Tarantino tilhørerne.

Skylden ligger hos tredjepart
Det ser altså ud til, at Quentin Tarantino har fået fornyet energi efter vinterens raserianfald over det lækkede manuskript. Og måske gør han klogt i at vende hele lækage-fadæsen ryggen. Det ser nemlig ikke ud til, at han kan få kompensation gennem det amerikanske retsvæsen.

Oprindelig ønskede Tarantino at sagsøge Gawker for en million dollar. Men retten i Californien har nu afvist søgsmålet. Det skriver The Hollywood Reporter.

Dommeren John F. Walter lagde i sin afvisning af sagen vægt på, at de egentlig kriminelle var dem, der reelt havde lækket manuskriptet, altså en tredjepart i sagen mellem Tarantino og Gawker.

De skyldige er ikke blevet fundet. Og dommeren vurderede, at Tarantino ikke kunne bevise, at Gawker havde krænket ophavsretten ved blot at linke til det lækkede manuskript. Instruktøren har indtil 1. maj til at forsøge at omstøde beslutningen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko