Nyhed
09. sep. 2019 | 11:30

Nyt Ekko med Danmarks verdensstjerne

Foto | Søren Solkær
Den berømte fotograf Søren Solkær har taget eksklusive billeder af en af landets største skuespillere, Nikolaj Coster-Waldau, i det nye Ekko #83, der er på gaden nu.

Nikolaj Coster-Waldau fortæller om tiden efter Game of Thrones, hele Danmarks Ghita taler igen, og vi klæder filmhistorien af til skindet i stort tema om nøgenhed.

Af Claus Christensen

Han blev kendt som ridderen Jaime Lannister i Game of Thrones. Men den danske provinsdreng Nikolaj Coster-Waldau bider sig stadig i læben, når han fremhæves som en berømthed.

”Vi har en indbygget national mindreværdsfølelse,” siger han i stort interview, hvor han reflekterer over at opnå stjernestatus, når man helst vil være familiefar og ægtemand. Han kommer også ind på det svære ved at vælge filmprojekter og fortæller om en frustrerende, danskproduceret Brian De Palma-film.

”Hver eneste gang går jeg ind i et projekt med en drøm om, at det vil komme til at påvirke folk. Og så bliver det bare tit noget snot.”

Nummerets tema er nøgenhed. Hvorfor bliver den ved med at være så kontroversiel? Vi klæder filmhistorien af, sexologiprofessor reflekterer over nøgenhedens paradoks, en kunstner dømt for blufærdighedskrænkelse taler ud, mens en instruktør med erfaring i nøgenscener anbefaler at lade skuespillerne beholde tøjet på!

Efter det famøse Radio24syv-interview er skuespilleren Ghita Nørby gået med til at svare på femten spørgsmål, som hun returnerer i vanlig kontant stil.

Oliver Stilling går i kødet på actionbøffen Sylvester Stallone. Filosoffen Peter Tudvad jagter den socialistiske drøm 30 år efter Berlinmurens fald. Dokumentar om Maradona får Peter Rewers til at mindes sin uforglemmelige tid som professionel bænkevarmer i Italien.

Og så er temperamentsfulde Fenar Ahmad faldet til ro med Valhalla. ”Jeg bliver som mine film!” siger han og tilføjer, at han ikke kan genkende den person, han blev til, da han lavede Underverden.

Samina Jakobsen tegner et portræt af den sydkoreanske Guldpalmevinder Bong Joon-ho, der forener genrefilm, vold og politisk satire – og med Parasite har lavet sin bedste film. Vi besøger også optagelserne af spillefilmafslutningen på Transparent, hvor skaberen Jill Soloway fortæller, hvordan holdet er kommet videre efter sexchikane-anklagerne mod seriens hovedrolleindehaver.

I den righoldige anmeldelsessektion kan du læse de første danske anmeldelser af film som Joker, Downton Abbey, Wikke & Rasmussens Gooseboy, islandske En hvid, hvid dag, Polanski-filmen J’accuse og Robert Eggers’ The Lighthouse.

Filmmagasinet Ekko #83 er på gaden i velassorterede kiosker og biografer i hele landet. Det nye nummer kan også købes fra Ekkos hjemmeside.

Hvis du tegner abonnement, får du en gratis tur i biografen og som ekstra gave sommernummeret med tema om Tarantino.

Kommentarer

Ekko #83

Stort interview med Nikolaj Coster-Waldau i Ekkos nye nummer.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt. Hvis du tegner årsabonnement, får du en gratis biografbillet og sommernummeret med tema om Tarantino.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko