Nyhed
18. apr. 2018 | 15:16

Nyt Ekko om Trier og Breivik

Foto | Christian Geisnæs
I Lars von Triers The House That Jack Built spiller Matt Dillon seriemorderen Jack, som over en periode på tolv år myrder en række kvinder.

Det næste magasin er på gaden 4. maj, hvor vi ser frem mod Lars von Triers nye film og Carsten Jensen filosoferer over filmen om Anders Breiviks frygtelige terrorangreb.

Af Nicki Bruun og Claus Christensen

Ellers så fredelige Norge blev ramt af et nationaltraume, da Anders Behring Breivik den 22. juli 2011 skyder og forårsager 69 menneskers død på øen Utøya.

Knap syv år efter massakren kommer det klaustrofobiske drama Utøya 22. juli, hvor den norske instruktør Erik Poppe fortæller den frygtelige historie set fra ofrenes perspektiv.

I det nye Ekko, der udkommer 4. maj, anmelder vi filmen som en af de mest rystende biografoplevelser i flere år. Mens forfatter og samfundsdebattør Carsten Jensen i et stort essay filosoferer over, om det er moralsk forsvarligt at lave en film så kort tid efter en national tragedie?

Vi ser også frem mod Lars von Triers The House That Jack Built, som handler om seriemorderen Jack, der over en periode på tolv år kræver adskillige kvindelige ofre.

Filmen er i skrivende stund fanget i limbo, men forventes at få verdenspremiere på Cannes-festivalen til maj, samtidig med at Ekko er på gaden.

Charmerende hunde
I forhold til temaet holder vi kortene tæt ind til kroppen, men vil gerne love et overraskende og fascinerende indblik i et emne, som har en helt særlig plads i historien.

I de kommende måneder får tre anderledes og markante danske film premiere, hvilket sætter deres præg på magasinet.

Sankt Bernard Syndikatet er en sort-humoristisk satire af Mads Brügger, hvor mændene bag Den Korte Weekendavis spiller hundeavlere på forretningsrejse i Kina. Den holder Ekko en snigpremiere på, hvor man kan møde de tre mænd bag filmen.

Charmøren er debutanten Milad Alamis imponerende drama om en iransk mand, som desperat prøver at møde en kvinde, så han kan blive i Danmark.

Endelig får Gustav Möllers prisvinder Den skyldige premiere. Den formår overbevisende at skabe et dramatisk gidseldrama, selv om den holder sig på én location: en politistation, hvor Jakob Cedergren i rollen som betjent tager imod et skæbnesvangert opkald.

Både Charmøren og Den skyldige får fem stjerner i Danmarks største anmeldelsessektion med film, serier og dvd-udgivelser. Også Wes Andersons længe ventede animationsfilm Isle of Dogs begejstrer Ekkos anmelder.

Bestil abonnement, så du kan nå at få det næste nummer med posten til tiden. Magasinet kan også købes i udvalgte løssalgssteder fra 4. maj.

Kommentarer

Filmmagasinet Ekko

Filmmagasinet Ekkos flagskib er det eksklusive trykte blad.

Næste nummer er på gaden 4. maj.

Bestil abonnement og få det nye nummer leveret til døren.

© Filmmagasinet Ekko