Nyhed
03. okt. 2005 | 12:00

Ørnen fortsætter på DR

DR's søndagsserie Ørnen, som begyndte sidste efterår, fortsætter med otte nye afsnit. Det første bliver vist på søndag den 9. oktober. EKKO udkommer sidst på måneden med stort tema om dansk tv-fiktion. 
Af Mads R. Mariegaard
I de nye afsnit af Ørnen spiller det internationale en endnu større rolle. Handlingen udspiller sig ikke længere kun i Norden, men også i Skt. Petersborg, Paris og — især — Berlin, hvor en stor del af afsnit 10 (vises den 16. oktober) foregår.

DR har solgt Ørnen til den tyske tv-station ZDF, som har vist serien siden begyndelsen af året. Det er en af årsagerne til, at DR kan lægge optagelserne i Berlin. "Det koster sindssygt mange penge, men efter salget til tyskerne har vi fået en bedre økonomi, så vi kan gøre det," fortæller Ørnens producent Michael Bille Frandsen.

En anden ændring er, at plottene er blevet mere enkle. "I starten havde vi en stor ambition om at gøre Ørnen mere kompleks end Rejseholdet, og måske blev det en kende for komplekst. Nu har vi fundet et godt niveau, hvor vi udfordrer seerne uden at hægte dem af," siger Michael Bille Frandsen. 

De to første af de nye afsnit er instrueret af Søren Kragh-Jacobsen. De næste af Kristoffer Nyholm, Martin Schmidt og Niels Arden Oplev. 

I EKKO #30, som udkommer i slutningen af oktober, bringer vi et stort tema om dansk tv-fiktion med fokus på blandt andet DR TV-Drama. Her kan du blandt andet læse interviews med manuskriptforfatterne Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, producenten Sven Clausen, instruktøren Charlotte Sieling, skuespilleren Peter Gantzler og komponisten Jacob Groth. 
 

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko