Nyhed
28. jan. 2019 | 17:08

Overgrebsanklaget instruktør fortsætter

Foto | uoplyst
Bryan Singer under optagelserne af superheltefilmen X-Men: Apocalypse, hvor han instruerede stjerner som Jennifer Lawrence og Michael Fassbender.

Bohemian Rhapsody-instruktøren Bryan Singer bliver igen anklaget for overgreb mod mindreårige, men producenten bag Singers næste film tager ham i forsvar.

Af Nicki Bruun

Bryan Singer slog igennem med et brag som instruktøren bag nyklassikeren The Usual Suspects fra 1995. Siden har han stået bag populære blockbusters som X-Men-filmene og senest prisvinderen Bohemian Rhapsody, der handler om Queen-forsangeren Freddie Mercury.

Den blev han dog fyret fra i sidste øjeblik under mystiske omstændigheder, men hans navn stadig står på filmens rulletekster. I sidste uge offentliggjorde tidsskriftet The Atlantic en lang artikel, hvor Bryan Singer bliver anklaget for seksuelle overgreb.

I artiklen fortæller Victor Valdovinos og tre anonyme mænd, at Singer har begået forskellige former for overgreb på dem, da de var mindreårige.

Det får dog ikke producenten bag Bryan Singers næste film på tegnebrættet, en filmatisering af tegneserien Red Sonja, til at ville skifte instruktør.

”Jeg fortsætter udviklingen af Red Sonja, og Bryan Singer er stadig tilknyttet. De mere end 800 millioner dollars, som Bohemian Rhapsody har indtjent, […] er et bevis på hans bemærkelsesværdige vision og købmandsskab,” siger Avi Lerner, der ejer produktionsselskabet Millennium Films, til The Hollywood Reporter.

”Jeg kender forskellen på fake news drevet af en agenda og virkeligheden, og jeg er ganske rolig omkring denne beslutning. I USA er folk uskyldige, indtil andet er bevist.”

Omfattende børnemisbrug
Det er bestemt ikke første gang, Bryan Singer er blevet beskyldt for overgreb mod unge mænd.

I 2014 blev instruktøren anklaget for at have voldtaget en femtenårig dreng i slutningen af 90’erne. Året efter kom dokumentaren An Open Secret, der hævder, at der er et omfattende misbrug af børn i Hollywood, og flere gange bliver Singer nævnt.

Faktisk har der siden 90’erne været forskellige forlydender om, at Bryan Singer både under filmoptagelser og til vilde fester i Hollywood skal have forgrebet sig på unge mænd og drenge. I den nye artikel af The Atlantic fortæller Valdovinos, at han som trettenårig under optagelser af Den gode elev fra 1998 oplevede, at Singer onanerede på ham.

Instruktøren har hele tiden fastholdt sin uskyld og afviser ifølge amerikanske medier endnu engang anklagerne.

”Det er sørgeligt, at The Atlantic forfalder til så lavt et journalistisk niveau. Igen er jeg nødsaget til at gentage, at historien er et opkog af påstande fra fup-sagsanlæg af berygtede personer, som er villige til at lyve for at få penge eller opmærksomhed,” siger Bryan Singer i forbindelse med den nye artikel.

”Og det er ikke overraskende, efter Bohemian Rhapsody blev et prisvindende hit, at denne homofobiske tilsviningsartikel er blevet bekvemt timet til at drage fordel af succesen.”

Artiklen er skrevet af en redaktør og en journalist fra magasinet Esquire. Da skribenterne ikke fik lov til at bringe historien i deres blad, gik de til The Atlantic, hvor artiklen blev bragt på hjemmesiden i sidste uge.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko