Nyhed
15. apr. 2019 | 16:40

Pitcherne er løs på Ekkos hjemmeside

Grafik | Lasse Cordsen
Instruktør Nikolaj Feifer (tv.) og skuespiller Morten Jørgensen har skabt webserien Pitcherne, hvor de spiller to tv-folk, der har nogle lidt underlige idéer.

Pædofili, drønonani og en børnegynækolog – tabuerne står i kø i kulsort komedieserie af mændene bag DR-satiren Banken. Ekko viser Pitcherne eksklusivt her på siden.

Af Nicki Bruun

Verdens næstmest pædofile mand. Slow-tv tilsat drønonani. Med børnegynækologen på arbejde.

Det er omdrejningspunkterne for hver af de tre korte afsnit i den sorthumoristiske web-serie Pitcherne, der nu kan ses eksklusivt på Ekkos hjemmeside.

Intet tabu er helligt i serien, som er skrevet og instrueret af Nikolaj Feifer og Morten Jørgensen, der er kendt som mændene bag finanskrise-satireserien Banken ­– New normal fra 2014.

Feifer og Jørgensen spiller i Pitcherne selv hovedrollerne som et optimistisk makkerpar, der i et spartansk indrettet mødelokale præsenterer ”geniale” idéer til nye tv-programmer for den skeptiske redaktør Anette (Julie Ralund).

”Nu står vi i en situation, hvor verdens andenmest pædofile mand rykker op i Superligaen. Hvad gør man i den situation?” siger de iklædt briller, skjorte og slips, når de i første afsnit pitcher en dramaserie, hvor verdens mest pædofile mand er død.

Anette er ikke umiddelbart solgt, men de kreative gutter kører ufortrødent på i de to næste afsnit, hvor koncepterne slow-tv og reality får en tur gennem tænketanken.

”Det er stenhård dansk dramatik, når det er bedst,” prøver de at overbevise Anette om, når de i tredje afsnit vil sælge hende idéen om at følge en børnegynækolog på arbejde.

Erhvervsfolk grinede ikke
Nikolaj Feifer er uddannet instruktør på Den Danske Filmskole, hvor han i 2011 tog afgang med den fremragende sci-fi-film Junk Love, der kan ses på Ekko Shortlist. Han har siden instrueret og skrevet afsnit af blandt andet tv-serien Sjit Happens.

Skuespilleren Morten Jørgensen blev storrost af vores anmelder, da han indtog rollen som den socialt inkompetente og psykopatisk farlige filialchef Henrik i Banken ­– New normal.

Pitcherne er inspireret af de to venners fortid. For femten år siden startede de nemlig et selskab i Aarhus, hvor de gik til møder med forskellige virksomheder, som de ville producere film for. Det blev dog en kortvarig fornøjelse, da de jyske erhvervsfolk ikke delte makkerparrets humor.

De tre afsnit, der blot varer et par minutter, efterlader lyst til mere kulsort komik. Og heldigvis arbejder bagmændene på flere afsnit, der også kommer på Ekkos hjemmeside, når de er klar.

Kommentarer

Pitcherne

Kort komedieserie om to mænd, der prøver at komme med gode idéer til nye tv-programmer.

Skabt af instruktør Nikolaj Feifer og skuespiller Morten Jørgensen.

De tre afsnit kan ses eksklusivt hos Ekko, og flere er på vej.

© Filmmagasinet Ekko