Nyhed
15. apr. 2014 | 15:23

Persbrandt dømt i narkosag

Foto | Territorium
Persbrandt er på forsiden af det aktuelle nummer af Ekko, hvori han bliver omtalt som ”skandinavisk films hanløve”. I dag blev skuespilleren idømt fem måneder bag tremmer for køb af kokain.

Den populære svenske skuespiller blev i formiddags straffet med fem måneders fængsel for køb af tolv gram kokain.

Af Daniel Pilgaard

”Der findes sorte kapitler i mit liv, men jeg er ikke bange for dem. Og det ærgrer mig ikke, det er okay.”

Sådan omtaler Mikael Persbrandt sin brogede fortid med misbrugsproblemer i et stort interview i det aktuelle nummer af Ekko.

Men nu kan den svenske skuespiller se frem til det hidtil sorteste kapitel i sin kontroversielle karriere. Han blev i formiddags ved byretten i Stockholm idømt fem måneders fængsel for køb af tolv gram kokain.

Det rapporterer den svenske avis Expressen

Købte kokain i taxa
Sagen rullede i maj sidste år, da det svenske politi optrevlede en større narkoliga, der har stået tiltalt for at levere narkotika i en taxa til deres kunder.

I januar kom det frem, at Mikael Persbrandt var indblandet i sagen og over telefonen havde bestilt tolv gram kokain.

Den 50-årige skuespiller har hele vejen igennem retssagen nægtet sig skyldig og forklaret, at han ejer flere telefoner, som han ikke har styr på, hvor mange personer har lånt.

Filmede med Mads Mikkelsen
Persbrandts advokat har også hævdet, at hans klient umuligt kunne have købt kokain på tidspunktet, der fremgår af anklageskriftet.

Ifølge forsvareren befandt Persbrandt sig i Sydafrika på optagelserne til Kristian Levrings western, The Salvation, der har Mads Mikkelsen i hovedrollen.

Men den forklaring købte dommeren altså ikke.

Under retssagen er Persbrandts navn nemlig dukket op i en af politiets telefonaflytninger af de nu dømte bagmænd i sagen.

”En har købt på kredit i denne uge, selvom han er lidt VIP. Det er Micke (svenskerens kælenavn, red.) Persbrandt. Han købte tolv gram kokain, men han betaler altid,” lyder det i samtalen mellem pusherne.

Anker dommen
Persbrandts advokat oplyser til Expressen, at hans klient har tænkt sig at anke dommen på de fem måneders fængsel.

Skuespilleren er tidligere idømt bøder for besiddelse af narkotika og spirituskørsel.

Elleve personer blev i dag dømt i sagen. To mænd var tiltalt for at stå bag indsmuglingen af 70 kilo amfetamin, 2,5 kilo kokain og et kilo MDMA. Begge mænd blev straffet med ti års fængsel.

Mikael Persbrandt er netop nu biografaktuel i den svenske Mig ejer ingen. Og 24. april er der premiere på Pernille Fischer Christensens En du elsker, hvor Persbrandt spiller en rockstjerne, der er flygtet fra familieforpligtigelserne.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko