Nyhed
07. okt. 2011 | 11:30

Piv Bernth er DR’s nye dramachef

Som Ekko i sidste uge forudsagde, har DR ansat Piv Bernth i den magtfulde stilling som dramachef.
Af Mads Suldrup

At Piv Bernth bliver DR’s nye dramachef, kommer ikke som den store overraskelse.

I DR’s stillingsopslag til posten blev det nævnt, at man allerede havde en ”kvalificeret ansøger” til jobbet, og i sidste uge kunne Ekko afsløre, at den ansøger netop var Piv Bernth.

Piv Bernth har arbejdet på DR siden 1998 og har produceret succeser som Nikolaj og Julie og Forbrydelsen.

DR skræmte ansøgere væk
DR er blevet kritiseret for at melde ud, at man allerede havde en kandidat for øje, da det ifølge kritikerne ville have en afskrækkende effekt på eventuelle ansøgere.

”Der er mærkeligt, at man officielt har en ansøgningsrunde og så samtidig melder ud, at man har en kvalificeret ansøger. Personligt ville jeg ikke ansøge stillingen, når man rent faktisk får at vide, at man ikke er velkommen,” sagde manuskriptforfatter Nikolaj Scherfig til Ekko.

Efter udnævnelsen af Piv Bernth har Peter Aalbæk Jensen, stifter af Zentropa, givet udtryk for samme holdning.

”DR ønskede ikke noget nyt blod. Jeg er jo også en gammel tilhænger af nepotisme og incest, så det kan jeg godt forstå. Det er bare underligt, at de bruger krudt på at slå stillingen op,” udtaler han til Politiken.

Det sikre kort
Der er enighed i branchen om, at Piv Bernth vil føre den afgående dramachef Ingolf Gabolds succesfulde tradition videre.

Under Gabolds ledelse har DR vundet flere Emmy-priser, og for første gang nogensinde er en dansk tv-serie blevet genindspillet i USA. Det drejer sig om Forbrydelsen, der på amerikansk har fået navnet til The Killing.

”Hvis DR vælger Piv Bernth, er det et udtryk for, at de vil køre business as usual,” mente Nikolaj Scherfig, da han udtalte sig til Ekko i sidste uge.

Rasmus Thorsen, producent og medstifter af Cosmo Film, der har lavet Anna Pihl og Lærkevej for TV 2, mente, at Piv Bernth ville være ”det sikre kort”:

”DR har opbygget et stærkt brand, og de stiler formentlig efter at kunne fortsætte ad den vej frem for at kaste sig ud i nye og måske mere eksperimenterede dramaserier. Piv Bernth kender DR’s maskine ud og ind.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko