Nyhed
11. apr. 2022 | 10:01

Sci-fi og kærlighed i dansk klimadrama

Foto | Morten Rygaard
Instruktør Ulaa Salim (tv.) sidder med sine hovedrolleindehavere Nanna Øland Fabricius – bedre kendt under kunstnernavnet Oh Land – og skuespilleren Simon Sears.

Stortalentet Ulaa Salim er på vej med opfølgeren til terrordramaet Danmarks sønner, og denne gang har instruktøren fået musikeren Oh Land med på rollelisten.

Af Nicki Bruun

Ulaa Salim er en af landets mest talentfulde filmskabere, der bruger sine evner til at skabe vidt forskellige, men altid yderst interessante film.

Som medindehaver af produktionsselskabet Hyæne Film var han for nylig med til at vinde Bodil-prisen for bedste film med Lisa Jespersens debutfilm Hvor kragerne vender.

Men han er også selv en dygtig instruktør.

Ulaa Salim spillefilmdebuterede med det eksplosive terrordrama Danmarks sønner, og nu er han klar med opfølgeren, der lyder som noget helt andet.

Det stort anlagte sci-fi-kærlighedsdrama For evigt handler om klimaforskeren Elias, der skal forhindre Jordens kollaps, mens han kæmper med kærligheden til Anita. Filmen foregår både i forskellige tidsperioder og rundt omkring i verden.

I hovedrollerne ses Simon Sears (Shorta) over for Nanna Øland Fabricius, bedre kendt som popsangeren Oh Land. Det er musikerens første hovedrolle, men hun har tidligere medvirket i The Salvation og Hvid nat.

Filmen optages i disse dage i Aarhus, norske Bergen og Island. Den har planlagt biografpremiere den 3. august 2023.

Sjælden sci-fi
For evigt er en viderebygning af Ulaa Salims kortfilm Ung for evigt, der har kunnet opleves på onlinehitlisten Ekko Shortlist.

Her er instruktøren, der blev uddannet på Den Danske Filmskole i 2017, i dag repræsenteret med hele tre kortfilm. To af dem, Vore fædres sønner og Fædreland, var nomineret for bedste klipning ved Ekko Shortlist Awards i henholdsvis 2016 og 2018. Sidste år var han i juryen til netop Ekko Shortlist Awards.

Ulaa Salim er lillebror til skuespilleren Dar Salim, der sammen med forældrene kom til Danmark fra Irak, da storebroren var barn. Dar Salim har også godt gang i karrieren, senest med en stor rolle i Guy Richties kommende film.

Det er sjældent, at dansk film kaster sig ud i sci-fi-genren. Så det bliver spændende at se, hvordan Ulaa Salim forløser For evigt.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko