Nyhed
04. feb. 2022 | 14:29

Dar Salim i Guy Ritchie-film med Gyllenhaal

Foto | Per Arnesen
Dar Salim kan lige nu opleves som sig selv i Discovery+-dokumentarserien Stjerner i trøjen, hvor han fører en flok kendte danskere gennem militære prøvelser. Skuespilleren har også fået rollen som soldat i kommende Hollywood-film.

Den danske skuespiller har en central rolle over for Jake Gyllenhaal i en engelsk hit-instruktørs actiondrama om en amerikansk soldat på mission i Afghanistan.

Af Nicki Bruun

Superstjernen Jake Gyllenhaal har smag for danske filmfolk.

Han producerede og har hovedrollen i genindspilningen af Den skyldige og er tilknyttet en amerikansk film af Gustav Möller, der debuterede med førnævnte succes.

Gyllenhaal kan desuden fra den 24. marts opleves i Ambulance, der er en amerikansk genindspilning af Laurits Munch-Petersens Ambulancen fra 2005.

Og nu skal skuespilleren stå over for Dar Salim i en film instrueret af ingen ringere end manden bag Snatch: Guy Ritchie.

Det skriver branchemediet Deadline, der kan berette, at optagelserne til filmen er startet i Spanien. På rollelisten er også Vikings-stjernen Alexander Ludwig og Antony Starr, der er kendt for serierne The Boys og Banshee.

Det tyder tilmed på, at danskeren har en central rolle i filmen, der har arbejdstitlen The Interpreter og handler om en soldat på sin sidste udsendelse til krigsplagede Afghanistan.

Dar Salim skal ifølge det amerikanske medie spille den afghanske tolk, som titlen henviser til. Tolken ved navn Ahmed arbejder for det amerikanske militær og sætter livet på spil for at redde Gyllenhaals hovedperson, sergent Kinley.

”Gode tider at arbejde med legenden Guy Ritchie og den heller ikke så ringe Jake G,” skriver Dar Salim på Instagram, hvor han hyldes af så forskellige mennesker som Trine Dyrholm og musikeren Malte Ebert, bedre kendt som Gulddreng.

Regulært gennembrud
Irakisk fødte Dar Salim kom som barn til Danmark med sine forældre. Han er storebror til instruktøren Ulaa Salim (Danmarks sønner) og har med stærke præstationer i en række film og serier markeret sig som en af landets bedste skuespillere.

Han blev Bodil-nomineret for sine roller i Underverden og Gå med fred, Jamil samt Robert-nomineret for tv-serierne Kriger og Fred til lands.

Dar Salim har allerede medvirket i flere internationale projekter. Han var en af flere danskere på rollelisten i hitserien Game of Thrones og havde en større rolle i Ridley Scotts Exodus: Gods and Kings.

Men den nye rolle er øjensynlig i en størrelsesorden, så den kan resultere i et regulært gennembrud i udlandet.

Skuespillerens kommende projekter tæller også den danske Netflix-film Kærlighed for voksne, hvor han spiller over for Sonja Richter. Dar Salim er desuden på rollelisten i den svenske Netflix-film Sort krabbe, hvor Noomi Rapace spiller hovedrollen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko