Cannes 2019
27. maj 2019 | 15:10

Guldpalmevinder anklaget for sex-tvang

Foto | Marco Graziaplena
Den unge kvinde Ophélie (Ophélie Bau) fester i Mektoub, My Love: Intermezzo på et diskotek, hvor hun dyrker sex ude på toilettet, dog med en anden end manden på billedet.

Abdellatif Kechiche skal ifølge en anonym kilde have presset skuespillere i sin omdiskuterede film fra årets Cannes-festival til ægte sexscener.

Af Nicki Bruun

Få har mødt så hård kritik for deres film på Cannes-festivalen som fransk-tunesiske Abdellatif Kechiche.

Han vandt ganske vist Guldpalmen for Adéles liv i 2013, men hans nye Mektoub, My Love: Intermezzo blev revet i stykker af anmelderne på den netop afsluttede festival, hvor Ekkos kritikerpanel gav filmen absolut dumpekarakter.

Chefredaktør Claus Christensen var lidt mere positiv og spekulerede i, at filmens lange, erotiske dansescene var et forsøg på at udvikle en slags ekstasens filmsprog, som vi også kender det fra Gaspar Noé og vor egen Nicolas Winding Refns film.

Men nu har en alvorligere kritik ramt Kechiche.

De franske medier Midi Libre og Le Figaro skriver med en anonym person tæt på produktionen som kilde, at to skuespillere under optagelserne blev presset ud i ægte sexscener mod deres vilje.

Der er specifikt tale om en tretten minutter lang cunnilingus-scene mellem Ophélie (Ophélie Bau) og Aimé (Roméo De Lacour) på et diskotekstoilet.

”Kechiche ville absolut have en ægte sexscene, men det havde skuespillerne ikke lyst til. Han blev dog ved med at insistere, og undervejs blev der ofte drukket alkohol på settet, så det lykkedes ham at få, hvad han ville,” lyder det i en engelsk oversættelse på Twitter af artiklen fra Midi Libre.

Grænseoverskridende metoder
Det er ikke første gang, at Abdellatif Kechiche er blevet beskyldt for grænseoverskridende metoder i sine film.

Lidt tid efter Guldpalme-sejren til Adéles liv gik de medvirkende, Lea Seydoux og Adèle Exarchopoulos, offentligt ud med kritik af måden, som instruktøren havde instrueret sexscenerne mellem dem.

På pressemødet for Mektoub, My Love: Intermezzo i Cannes var Ophélie Bau ikke til stede. Det har rejst en mistanke om, at skuespilleren ikke er glad for den måden, hun optræder på i filmen.

Kechiche nægtede på pressemødet at svare på spørgsmål om, hvordan han havde arbejdet med skuespillerne under optagelserne.

Og da en journalist spurgte ind til en anklage om overgreb mod instruktøren fra sidste år, lød hans vrede svar, at han ikke havde grund til bekymring i forhold til loven.

Ekko har forsøgt at få en kommentar fra Abdellatif Kechiche, men det er ikke lykkedes inden artiklens deadline.

Pressemøde på Mektoub, My Love: Intermezzo

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko