Nyhed
08. nov. 2019 | 09:59

Prisvindende instruktør slår sig løs i Norge

Foto | Rasmus Weng Karlsen
Martin (Rasmus Bjerg) prøver at flygte fra det hele ved at rejse op i de norske fjelde, men da han møder Musa (Zaki Youssef), bliver selvrealiseringsprojektet vendt på hovedet.

Rasmus Bjerg spiller hovedrollen i den første Ekko Shortlist Awards-vinder Thomas Daneskovs komedie Vildmænd, hvor en mand vil finde sig selv i de norske fjelde.

Af Nicki Bruun

Mens stemmerne vælter ind til årets Ekko Shortlist Awards, er den store vinder af prisuddelingens første udgave på vej med en stor spillefilm.

Thomas Daneskov vandt i 2014 hele fem priser for komedien Ud, spring over, ind, som pt. er den syvende mest populære film på All Time Shortlist ud af næsten 1000 titler.

Og med Vildmænd ser han ud til at fortsætte ad samme bane – nemlig med en humoristisk udforskning af den moderne mand.

Rasmus Bjerg spiller hovedrollen som Martin, der forlader sin hverdag til fordel for et liv i de norske fjelde, hvor han selv skal fange sin mad.

Men da Martin møder den forslåede hashsmugler Musa – spillet af Zaki Youssef – ender de to med sammen at være på flugt fra både det norske politi, Martins kone og Musas fjender.

Bjerg og Youssef spillede over for hinanden i Ulaa Salims terrordrama Danmarks sønner, men nu kan vi se frem til at opleve dem på mere morsom facon.

Optagelser i gang
På rollelisten er også Sofie Gråbøl som Martins bekymrede kone Anne, der forsøger at opspore sin mand.

De to mænd i hælene på Musa spilles af Marco Ilsø – kendt fra tv-serien Vikings – og Jonas Bergen Rahmanzadeh, der var titelpersonen i Thomas Daneskovs DR-mockumentary Joe Tech.

Den fik fire stjerner af Ekkos anmelder, men skaffede også DR en række klager på halsen.

Thomas Daneskov instruerede i 2015 spillefilmen Eliten, der blev lavet uden støtte fra Det Danske Filminstitut, men vandt en pris på Cph Pix.

Denne gang har den 30-årige instruktør skrevet manuskriptet sammen med den prisvindende forfatter af romansucceserne Planen og Guds bedste børn, Morten Pape.

Sidste måned kunne vi fortælle, at Vildmænd havde fået ni millioner kroner i støtte fra Filminstituttet og var på vej i optagelse.

De er i fuld gang nu i Norge, og filmen forventes at få premiere i danske biografer den 11. marts 2021.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko