Nyhed
23. sep. 2014 | 13:13

Producent vil sagsøge ti millioner personer

Foto | Phil Bray/Lionsgate
Mens Sylvester Stallone og resten af holdet af gamle action-helte forfølger våbenhandlere i The Expendables 3, har filmens producent indledt jagten på de amerikanske internetpirater.

Ti millioner mennesker downloadede The Expendables 3, der blev lækket kort før biografpremieren. Nu vil producenten retsforfølge samtlige syndere.

Af Morten Scriver Andersen

Piratkopiering er og bliver et kæmpe problem i filmbranchen, og når en kopi bliver lækket på diverse ulovlige streaming-sider, inden filmen overhovedet har haft biografpremiere, så er problemet selvsagt endnu større.

Det har folkene bag den seneste akt af Sylvester Stallones action-serie The Expendables måtte sande. Efter et skuffende billetsalg gør de nu en indsats af hidtil uset omfang for at komme pirateriet til livs.

Det varsler seriens producent, Avi Lerner, i hvert fald over for det amerikanske brancheblad Variety.

”Vi vil gerne vise verden, at man kan blive straffet for at downloade film,” siger Avi Lerner.

Mistet 250 millioner dollars
The Expendables 3 kom i de amerikanske biografer 14. august, men blev lækket på internettet to uger forinden.

Avi Lerner estimerer, at den tidlige lækage af filmen har betydet et tab i indtægter på omkring 250 millioner dollars, som han baserer på antallet af downloades og de mennesker, den er blevet delt med.

At dømme efter omsætningen i åbningsweekenden, er der ingen tvivl om, at tabene er store.

Hvor The Expendables 2 solgte for 28,6 millioner dollars i den første weekend, har opfølgeren kun solgt godt det halve: 15,6 millioner dollars.

Alle får et brev
For en uge siden startede Millenium Films, som har produceret The Expendables 3, med at kontakte ejerne af de IP-adresser, hvorfra de ulovlige downloads var foretaget.

Avi Lerner oplyser i Variety, at der er sendt i alt 550.000 breve ud med en forespørgsel om at indgå et forlig. Henvendelsen kan i yderste fald sende folk i retten, hvis modtageren vurderes at have forårsaget væsentlig skade på Millenium Films indtægter.

Millenium Films ligger inde med millioner af adresser endnu, og de stopper først, når alle de skyldige har modtaget et brev.

”Problemet er, at hvis du stjæler en bil, og du bliver fanget, så kommer du i fængsel. Hvis du stjæler intellektuel ejendom, sker der intet med dig,” forklarer Avi Lerner og opfordrer regeringen til at gøre en indsats på området.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko