Nyhed
29. juli 2014 | 11:52

Stallone-film piratkopieret inden premiere

Foto | Phil Bray/Lionsgate
Schwarzenegger, Snipes, Stallone og alle de andre hårdtpumpede stjerner i The Expendables 3 skulle have trukket unge mænd i hobetal i biografen. Nu bliver mange af disse måske hjemme og ser filmen i sofaen i stedet.

Tre uger inden verdenspremieren er The Expendables 3 blevet lækket på internettet og spredes nu i et sådant tempo, at det kan få alvorlige konsekvenser for billetsalget.

Af Kasper Sølvsten

Når tredje akt af Sylvester Stallones actionfilmserie The Expendables den 14. august får premiere i USA, Danmark og en række andre lande, har hundredtusindvis af filmfans fra hele verden formentlig allerede set den.

Filmen er nemlig på endnu ukendt vis blevet lækket på internettet, og den findes nu på alverdens piratsider, hvorfra man kan streame eller downloade den.

Allerede i løbet af de første 24 timer, hvor filmen var i cyberspace, blev den downloadet næsten 190.000 gange. På nuværende tidspunkt vurderer analysefirmaet Expiro, at filmen er downloadet mere end en million gange, skriver branchebladet Variety.

Tallet vil formentlig vokse markant de kommende to en halv uge op til den officielle verdenspremiere. Dermed kan lækagen risikere at få alvorlige konsekvenser for billetsalget.

Den sorte prognose underbygges af, at målgruppen for The Expendables 3 i høj grad er unge drenge, som netop er den demografiske gruppe, der i størst omfang downloader film ulovligt fra internettet.

Tabte millioner af dollars
På trods af, at enhver med lidt teknisk snilde i princippet kan uploade en film til en pirattjeneste på internettet, sker det meget sjældent, at film, der endnu ikke har fået premiere, bliver lækket.

I 2009 skete det imidlertid, da X-Men Origins: Wolverine fandt vej til siden Megaupload en måned før biografpremieren.

Selskabet bag filmen, Fox, har siden anslået, at det kostede dem langt over ti millioner dollars, at filmen nåede at blive downloadet femten millioner gang, inden der blev sat en prop i lækket hos Megaupload.

Umulige missioner
The Expendables
3 er den tredje film i Sylvester Stallones serie, hvor slagkraftige stjerner som Jason Statham og Jet Li i skøn forening med Stallone og en række af 80’ernes andre store actionstjerner kaster sig ud i umulige missioner, ingen andre gider røre ved.

I Expendables 3 er de aldrende stjerner blandt andre Antonio Banderas, Wesley Snipes, Dolph Lundgren, Kelsey Grammar, Mel Gibson, Harrison Ford og Arnold Schwarzenegger.

Ifølge hjemmesiden Box Office Mojo indtjente The Expendables 274 millioner dollars globalt, mens The Expendables 2 indtjente 305 millioner dollars.

Hvor meget The Expendables 3, der altså nu ligger frit tilgængeligt på internettet, kommer til at tjene, vil tiden vise.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko