Nyhed
04. juli 2019 | 16:35 - Opdateret 04. juli 2019 | 18:11

Radio24syv bliver ikke reddet af ny regering

Foto | Kristian Brasen
Joy Mogensen var i otte år populær borgmester i Roskilde, men blev ved den nylige regeringsdannelse udpeget til kultur- og kirkeminister.

Kulturminister Joy Mogensen afviser at genåbne udbuddet om FM4-sendetilladelsen, som går til et konsortium af regionale medier.

Af Nicki Bruun

Der har siden valget hersket en vis optimisme i forhold til, at den socialdemokratiske regering måske ville genåbne udbuddet af FM4-kanalen, så Radio24syv potentielt kunne overleve i sin nuværende form.

Men det kommer ikke til at ske, meddelte den nye kulturminister Joy Mogensen tidligere i dag.

”Vi har valgt ikke at genåbne udbuddet, fordi man også skal kunne regne med, hvad der bliver meldt ud fra staten,” siger hun til Ritzau.

Kulturministeren betoner samtidig, at mange ting ville være gjort anderledes, hvis den nuværende regering havde bestemt.

Til gengæld har Radio- og tv-nævnet, der i sidste ende bestemmer, hvem sendeudbuddet skal gå til, i dag arbejdet hurtigt efter udmeldingen.

I en pressemeddelelse skriver Radio- og tv-nævnet, at selskabet Radio FM4 A/S har fået sendetilladelsen. Det er et konsortium af regionale medier, hvor Jysk Fynske Medier står i spidsen, men ejerne også tæller blandt andre Sjællandske Medier og Bornholms Tidende.

Det er efter beslutningen om ikke at genåbne udbuddet den eneste ansøger til sendetilladelsen, der starter 1. november, mens Radio24syv lukker dagen før.

Minister roser 
Kulturminister Joy Mogensen havde ellers positive vendinger til overs for Radio24syv, da hun udmeldte beslutningen om ikke at genåbne udbuddet.

”Jeg vil gerne rose det bidrag, som Radio24syv har været til radiolandskabet. Og jeg synes, de har vist, at når der kommer nye aktører ind, kommer der også en nyfortolkning af, hvordan man kan lave radio i Danmark,” udtalte hun ifølge Ritzau.

Som del af medieaftalen, der blev indgået mellem den forhenværende regering og Dansk Folkeparti sidste sommer, skal ejeren af FM4-sendetilladelsen havde hovedsæde uden for København. Det fik ejerkredsen af Radio24syv til at afstå at ville byde ind igen, og der kom altså ikke en redningsvest fra den nye kulturminister.

Ny livline
Det betyder dog ikke nødvendigvis enden på Radio24syv. Radiostationen har fået en ny livline i form af udbuddet om en ny DAB-kanal, som bliver støttet med 70 millioner kroner om året.

Kulturministeriet har dog meldt ud, at en DAB-kanal tidligst kan få tilladelse til at gå i luften den 1. januar 2020. Da Radio24syvs sendetilladelse udløber 1. november 2019, efterlader det et hul på to måneder.

”Vi kan ikke tåle et hul i sendingen. Det handler dels om hensynet til lytterne, dels om at det er komplet umuligt for os at håndtere økonomisk,” siger Jakob Kvist, bestyrelsesmedlem i selskabet bag Radio24syv, til Mediawatch.

”Hvis ikke udbudsbetingelserne bliver lavet om meget hurtigt, så sendetilladelsen kan gælde fra 1. november, så kan og vil vi ikke byde, og så lukker Radio24syv.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko