Nyhed
11. sep. 2018 | 00:17

Fyret radiovært: Radio24syv er på stoffer

Foto | uoplyst
”Du er et fucking gigarøvhul,” sagde René Fredensborg, da Radio24syvs direktør Jørgen Ramskov bortviste radioværten, som ventede barn og forsøgte at få sin filippinske kone til Danmark.

To år før Radio24syvs direktør bortviste René Fredensborg for at smugle stoffer til Folkemødet på Bornholm, sad de sammen til Folkemødet og røg hash, hævder den tidligere radiovært.

Af Claus Christensen

De havde vist aftalt at gå stille med dørene, da Jørgen Ramskov, direktør for Radio24syv, i juni bortviste den populære radiovært, René Fredensborg.

Direktøren var usædvanligt fåmælt, og kun fordi B.T. gravede i sagen, kom det frem, at René Fredensborg havde placeret hash og et euforiserende stof i radiostationens autocamper, der skulle til Folkemødet på Bornholm.

Han tog selv et fly, og dermed gjorde han en medarbejder til uvidende narkokurer.

Fyldt med hash i 24syv-lejren
René Fredensborg, der igennem ti år har skrevet for Ekko, ønskede ikke at udtale sig om sagen – i hvert fald ikke til citat.

Men små tre måneder senere har han fra sit eksil i Filippinerne valgt at tage bladet fra munden i et stort interview med Journalisten, der er journalisternes fagblad.

”Jørgen (Ramskov, red.) sad sådan set selv og røg med på en af mine joints på Folkemødet for to år siden,” siger René Fredensborg, der mener, at direktøren ”begynder at ligne et omvandrende parcelhus, fyldt med angst”.

”Jeg vil faktisk påstå, at Jørgen er ude i et ynkeligt forsøg på at fralægge sig ansvaret ved blot at sende mig ud af skolegården, mens der stadig sidder femten ballademagere og griner.”

René Fredensborg fortæller, at han under årets Folkemøde var ”megaskæv” sammen med Radio24syvs programchefer, Mikael Bertelsen og Mads Brügger. Han beskriver i det hele taget Radio24syv som en radiostation, hvor hash og stoffer er en del af virksomhedskulturen.

”Vi har sendt assistenter til Staden (Christiania, red.) for at købe hash til vores julefrokoster og sommerfester, hvor cheferne også var med,” siger René Fredensborg og fortsætter:

”Vi taler om en kultur på radioen, der lægger op til, at folk har det ene og det andet med. Og der er en afart af hykleri over, at man henretter ham, der fik en anden til at transportere noget, man selv sidder og ryger. Altså tager vi stoffer, eller tager vi ikke stoffer? Det sjove er, at det viste sig, at der slet ikke var hashmangel på 24syv-lejren på Bornholm. Vi fik det dårligt nok røget.”

Ynkelige bortforklaringer
Jørgen Ramskov afviser ikke, at han som direktør for Radio24syv har røget hash på Folkemødet med René Fredensborg.

”Det kan jeg faktisk ikke huske. Det må jeg være fuldstændigt ærlig at sige. Jeg er en af de mange danskere, der har røget hash. Men det er sagen fuldstændigt uvedkommende, for jeg skelner meget klart mellem, hvad man laver på sin arbejdsplads og i sin fritid,” siger Jørgen Ramskov til Journalisten.

Han afviser, at kulturen på Radio24syv er præget af hash og stoffer.

”Det er totalt udokumenteret, og det er et angreb på de mennesker, der ikke opfører sig som René. Jeg vil tro, at der på radioen er lige så mange, der ryger hash, som i befolkningen i almindelighed,” siger direktøren og tilføjer:

”Det er et ynkeligt forsøg på at bortforklare, at manden smugler MDMA (narkotika, også kendt som Ecstasy, red.) hos en underordnet medarbejder, der ikke har nogen mulighed for at opdage, hvad der foregår.”

René Fredensborg erkender i artiklen, at han gennem nogen tid har haft et misbrug. Det har været et kreativt værktøj – også når han har været i æteren sammen med Radio24syvs gæster.

”Det, der gør mig til en god journalist, er det samme, der gør mig til et dårligt menneske. Og en dårlig kollega i det her tilfælde,” siger han.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko