Nyhed
21. juni 2018 | 01:31

BT: Fredensborg smuglede stoffer til Bornholm

Foto | Radio24syv
René Fredensborg var med sin charmerende og viltre stil en populær vært på Radio24syv. Her ses han sammen med Kirstine Vinderskov, som han havde programmet Forældreintra med.

Formiddagsavis oplyser, at radiovært og Ekko-skribent René Fredensborg blev fyret, fordi han havde gemt stoffer i Radio24syvs autocamper.

Af Claus Christensen

I går blev Radio24syvs populære vært, René Fredensborg, fyret på gråt papir.

Administrerende direktør Jørgen Ramskov ville ikke oplyse årsagen, men hvis han håbede, at historien dermed var lukket, tog han fejl.

Med sit hemmelighedskræmmeri satte han blot medierne på overarbejde for at finde ud af, hvad der var så slemt, at det skulle holdes fortroligt.

Få timer efter Ramskovs udmelding kunne B.T. da også via anonyme kilder afsløre, at René Fredensborg er blevet fyret, fordi han har smuglet hash og andre stoffer til Folkemødet på Bornholm i sidste weekend.

Skæv på Bornholm
René Fredensborg skal have gemt stofferne i Radio24syvs autocamper. Den blev kørt af to medarbejdere, som var uvidende om, at de smuglede stoffer gennem Sverige til Bornholm.

Den ulovlige transport blev tilsyneladende ikke opdaget af myndighederne, men sagens tidsmæssige sammenfald med forhandlingerne om medieforliget gør det særligt uheldig for Radio24syv.

Det fremgår ikke, hvordan transporten blev opdaget, eller hvor stor en mængde stoffer der var tale om.

Ekko har været i kontakt med René Fredensborg, der med jævne mellemrum skriver for magasinet. Men journalisten ønsker  ikke at kommentere sagen – heller ikke B.T.’s historie.

Skæbnens ironi
Den 46-årige radiovært lavede blandt andet programmet René linjer. Mellem jul og nytår vakte det opsigt, da Fredensborg hævdede, at han og de andre deltagere havde taget ecstasy-stoffet MDMA, inden de gik i studiet.

Hvis B.T.’s oplysninger om fyringsgrunden er korrekte, er det på en måde skæbnens ironi.

I 2011 beskrev Fredensborg i Ekko-artiklen Frygt og lede i Avedøre og omegn, hvordan han på et seminar med Det Danske Filminstitut tog kokain med den statsansatte konsulent. Artiklen vakte skandale og førte i sidste ende til, at konsulenten blev fyret.

Nu har stoffer angiveligt også gjort en ende på Fredensborgs karriere som radiovært. Han har været på stationen siden fødslen i 2010.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko