Nyhed
19. jan. 2011 | 17:35

Ricky Gervais færdig med Golden Globe

Værten Ricky Gervais skød med verbale skarpskud under søndagens Golden Globe. Han mener, det er hans egen beslutning ikke at komme tilbage.
Af Mika Ito Bruun

Ud over facebook-filmen The Social Network og stående bifald til kræftramte Michael Douglas var det værten Ricky Gervais, der stjal det meste af opmærksomheden i det 68. Golden Globe-show.

Gervais præsenterede under showet Bruce Willis som ”Ashton Kutchers far”, kendte scientologer blev kaldt bøsser, og arrangøren, Hollywood Foreign Press Association (HFPA), blev hængt ud.

Allerede i åbningstalen blev den joviale stemning straks mere anspændt med Gervais’ hetz mod nomineringerne af Angelina Jolie og Johnny Depp i action-thrilleren The Tourist.

Han antydede, at kritikerne i HFPA var blevet bestukket. Og slog så hovedet på sømmet: ”Jeg har ikke set The Tourist – hvem har det?” 

Gervais åbner ild
Gervais grænseoverskridende værtsoptræden burde dog ikke være kommet bag på nogen.

Den britiske komiker, der skabte tv-serien The Office, havde nemlig i ugen op til Golden Globe udtalt til Associated Press, at han ville ”gå ud med åben ild, som var jorden ved at gå under.”

”Jeg garanterer, at de ikke vil invitere mig igen”, sagde han og tilføjede ironisk, at han åbenbart ikke havde gjort sit arbejde godt nok sidste år, hvor han også havde værtsrollen.

Totalt uacceptabelt
Philip Berk, præsident for HFPA og hovedarrangør bag Golden Globe, mærkede selv Gervais spydige ord under Golden Globe-showet.

Gervais præsenterede den aldrende Berk ved at sige, at han var nødt til at ”hjælpe ham af toilettet og putte hans tænder i munden”, inden han kunne gå på scenen.

Philip Berk udtaler ifølge flere medier, at Ricky Gervais helt klart overskred grænsen.

”Nogle af tingene var totalt uacceptable. Men det er Ricky. Alle de personlige referencer er bestemt ikke noget, the Hollywood Foreign Press tolererer,” siger Philip Berk.

Alligevel vil præsidenten ikke kommentere på, om Gervais næste år bliver inviteret som vært for tredje år i træk.


Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko