Snigpremiere
09. sep. 2014 | 21:54

Se Fasandræberne med Arcel og Nørgaard

Foto | Christian Geisnæs
Stjerneskuddet Danica Curcic spiller den subtistensløse Kimmie, der får Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) til at sætte alt på ét bræt i Fasandræberne.

Kom til Ekko-snigpremiere på årets danske spændingsfilm, Fasandræberne, og stil spørgsmål til manusforfatter Nikolaj Arcel og instruktør Mikkel Nørgaard.

Af Claus Christensen

”Jeg skal passe på med at fortælle for meget. Gå hellere selv ind og se denne særdeles stærke og spændende thriller.”

Sådan afslutter Bo Tao Michaëlis sin Ekko-anmeldelse af Fasandræberne, som han kalder ”markant bedre” end Kvinden i buret – og giver flotte fem stjerner.

På mandag den 15. september kan du få syn for sagn. Det sker klokken 19.30 i Empire Bio i København, hvor Ekko holder snigpremiere på Zentropas anden filmatisering af Jussi Adler-Olsens kriminalserie om Afdeling Q.

Denne gang skal Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas), hans assistent Assad (Fares Fares) og den nye, Pippi-agtige sekretær (Johanne Louise Schmidt) opklare et brutalt drab på et tvillingepar i 1994.

Efterforskningen fører til en kostskole for rigmandsbørn, der i dag er blevet finansfyrster (Pilou Asbæk og David Dencik). Og til en mystisk kvindeskæbne (stjerneskuddet Danica Curcic), som får Carl Mørck til at sætte alt på ét bræt.

I det nye nummer af Ekko fortæller manuskriptforfatter Nikolaj Arcel under overskriften ”Romandræberne” om, hvorfor han og hans medforfatter efterhånden gør, hvad der passer dem, når de skal gøre en bog til film. Men hvorfor var det nødvendigt at ofre to af de centrale karakterer i Jussi Adler-Olsens bog? Og hvorfor har Carl Mørck fået en anden personlighed på film?

Det vil Arcel og hans partner in crime, instruktør Mikkel Nørgaard (Klovn), afsløre efter filmen, hvor der vil også blive mulighed for publikum at stille spørgsmål.

Snakken fortsætter i Empires foyer, hvor Ekko og biografen byder på en forfriskning. Under arrangementet kan det nye Ekko med Arcels artikel købes for halv pris.

Billetter kan bestilles her.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko