Nyhed
01. maj 2015 | 20:37

Seertal på Netflix afsløret

Foto | Barry Wetcher
I Daredevil spiller Charlie Cox hovedrollen som den blinde advokat Matt Murdock, der om natten trækker bukserne på og opretholder lov og orden som Daredevil.

Daredevil er kommet forrygende fra start, afslører undersøgelse af de ellers hemmeligholdte seertal på streaming-tjenesten Netflix.

Af Mikkel Frederiksen

House of Cards, Bloodline og senest Daredevil.

De fleste vil nok nikke genkendende til titlerne hos streaming-tjenesten Netflix. Men hvor mange der egentlig ser serierne, har været en velbeskyttet hemmelighed.

Men nu har researchgruppen Luth Research formået at løfte sløret en smule og indsamle data fra 2500 abonnenter ved hjælp af et program, de selv har udviklet.

Programmet er i stand til at afkode krypteret data fra Netflix’ egne systemer. Derved kan man aflæse, hvilke serier der er mest populære.

Tallene er kun fra amerikanske brugere og abonnenter, der ser deres serier på computere, tablets eller smartphones.

House of Cards er størst
Ikke overraskende er House of Cards det store trækplaster. Serien, hvis tredje sæson havde premiere sent i februar, var den mest sete serie på Netflix i marts med et seertal på 6,5 % af tjenestens abonnenter.

Det skal også bemærkes, at mange ikke stillede sig tilfredse med bare et enkelt afsnit af Frank Underwoods politiske narrestreger. Mere end halvdelen af de abonnenter, der valgte House of Cards, så tre episoder samme dag.

Serien var dermed en klar favorit i en måned, hvor en anden Netflix-serie så dagens lys, navnlig Bloodline, som handler om en families mørklagte hemmeligheder. Mystikken var ikke nok til at pirre folks nysgerrighed, og kun 2,4 % af brugerne så med.

Superhelte en succes
Men Frank Underwood og House of Cards kan godt se sig over skulderen: Nye serier som Unbreakable Kimmy Schmidt og Daredevil havde begge bedre åbningstal end House of Cards’ tredje sæson med seer-procenter på 7,3 og 10,7.

Særligt Daredevil åbnede med et brag. Omregnes procenterne til seertal, kan man anslå, at næsten 4,4 millioner amerikanere så et afsnit af serien i de elleve dage efter premieren. Tæt på én million kiggede med det første døgn. De fine tal har allerede fået Netflix til at bestille en anden sæson af serien.

Daredevil er det første udspil i et større samarbejde mellem Netflix og tegneseriegiganten Marvel. Planen er at gøre The Avengers kunsten efter og samle en gruppe helte på tv-skærmen.

Derfor planlægges der ud over Daredevil yderligere tre serier om figurer fra Marvels univers: Luke Cage, Iron Fist og Jessica Jones får hver deres serie, og alle tre vil derefter slå pjalterne sammen med Daredevil i en ensemble-serie med navnet The Defenders.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko