Nyhed
14. juni 2018 | 10:34

The Shining får fortsættelse med McGregor

Foto | Darren Michaels
En ung Ewan McGregor spiller nattevagt i Ole Bornedals amerikanske Nightwatch fra 1997. Nu tørner den ældre skuespiller ud som en voksen udgave af Danny Torrance fra The Shining.

Der kommer en filmfortsættelse i Stephen Kings gyser-univers, hvor Ewan McGregor skal spille den voksne og fordrukne Danny Torrance.

Af Nicki Bruun

Hvem husker ikke lille Danny Torrance på sin trehjulede cykel i Stanley Kubricks gyserklassiker The Shining?

Danny kan dog godt smide støttehjulene, for nu bliver han voksen og skal spilles af Ewan McGregor i filmudgaven af Doctor Sleep, Stephen Kings bogfortsættelse af The Shining.

Det skriver branchemediet Variety.

Doctor Sleep følger Danny Torrance, der som voksen stadig er traumatiseret efter oplevelserne som barn. Ligesom sin far kæmper han med vrede og et alkoholmisbrug, mens de onde ånder fra Overlook-hotellet stadig er efter ham.

Stephen Kings bog er fra 2013, og producenten Warner Bros. har i flere år arbejdet på en filmatisering. Men efter den store succes, som It oplevede, har Doctor Sleep fået en højere prioritering, skriver Variety.

Det er uvist, om Dannys far Jack – dæmonisk spillet af Jack Nicholson – vil medvirke i filmen.

Historisk gys
The Shining
fik hverken vildt imponerende anmeldelser eller solgte særligt mange billetter. Men siden 1980 er Stanley Kubricks film gået over i historien som en af de bedste gysere nogensinde.

Fortsættelsen Doctor Sleep skal instrueres af Mike Flanagan, der senest har stået bag en anden Stephen King-filmatisering, Netflix-filmen Gerald’s Game.

Ewan McGregor forsøgte sig i 2016 som instruktør med Philip Roth-filmatiseringen En amerikansk drøm, men har stadig sit primære virke som skuespiller. Han har senest spillet tvillingebrødre i den roste serie Fargo, der er baseret på Coen-brødrenes filmklassiker.

Det vides endnu ikke, hvornår Doctor Sleep skal optages eller hvad premieredatoen kommer til at blive.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko