Nyhed
31. okt. 2014 | 13:17

Shortlist Awards: Publikum får egen pris

Foto | René Odgaard
I René Odgaards Dirtbusters følger man et broderskab af vilde fyre fra Fyn, der ophøjer rengøring til noget, man er stolt af at udføre. Filmen er blandt de ti nominerede til Publikum Prisen.

Ekko tilføjer endnu en pris til den største fejring af danske filmtalenter nogensinde: Publikum Prisen. Stem på din yndlingsfilm fra i dag!

Af Claus Christensen

”Burde der ikke have været en publikumspris, hvor det er publikum, der nominerer, og publikum, der kårer vinderen?”

René Odgaard, som Shortlist-brugere vil kende som instruktøren bag kultdokumentaren Dirtbusters, hældte lidt malurt i bægeret, da Ekko sidste fredag stolt offentliggjorde den professionelle jurys nomineringer til Shortlist Awards 21. november.

I vores koncept har publikum – altså brugerne af Shortlist – nomineret ti film til Shortlist Prisen i kraft af antallet af visninger og antallet af stjerner, som brugerne har givet filmene i det forløbne halvandet år. Juryen vælger derefter den af de ti film, som de synes er den bedste.

Til gengæld nominerer juryen film til tolv andre kategorier (bedste skuespiller, bedste klipning, bedste lyddesign), hvorefter brugerne med deres stemmeafgivninger vælger vinderen sammen med juryen (vægtes 50/50).

Det syntes vi selv var – indrømmet – lidt kompliceret, men ellers ganske godt udtænkt.

Men nej, René Odgaard savnede noget: en ren publikumspris!

”Det er præcis en af disse ting, der er så fantastisk ved Ekko Shortlist: At unge instruktører både kan få testet, om de har lavet en god film, og om de er i stand til at få deres publikum til at se den,” skrev Odgaard, som selv har været dygtig til at bruge de sociale medier til at sprede sin film til venner, fans og andet godtfolk.

Efter at have tænkt over det må vi på Ekko give den standhaftige dokumentarist ret. Hovedprisen er Shortlist Prisen, hvor filmene igennem hele året, uge efter uge, har kæmpet for deres plads på top 10. Shortlist Prisen er den, hvor filmskaberne har aktiveret brugerne til at se filmene og give dem stjerner.

Så er det lidt underligt, at vi suspenderer brugerne, når den endelige beslutning skal træffes.

Derfor indfører vi en fjortende pris: Publikum Prisen.

Fra i dag kan du her give din stemme til den af de ti brugernominerede, som du synes fortjener at vinde Publikum Prisen. Det er de samme film, som er i spil til Shortlist Prisen, hvor det altså udelukkende er juryen, der vælger vinderen.

Så må vi se, om publikum og jury er enige!

Ud over René Odgaards Dirtbusters er de nominerede: Mælk, Ladyboy, In absentia, Lækre til vi dør, Venus, Blodbrødre, Goutte d’Or, No Exit 2 – Rise Against og Ud, spring over, ind.

Trailer: Ekko Shortlist Awards 2014

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Dato: 21. november

Tid: 20.00
(dørene åbner 19.00)

Sted: Øksnehallens Bygning 55, Staldgade 16, København

Bestil billet her.

Sponsoreret af Blockbuster og støttet af Det Obelske Familiefond og Det Danske Filminstitut.

Ekko Shortlist

En ugentlig online-hitliste for kortfilm, hvor filmene rangeres efter antallet af visninger og stjerner.

Hver uge udvælger Ekko-redaktionen nye film, såkaldte boblere, som får chancen for at komme ind på top 10.

Den maksimale tid, en film kan ligge på top 10, er tretten uger. Herefter fortsætter filmen på All Time Shortlist, som rangerer filmene løbende efter visninger og antal stjerner.

© Filmmagasinet Ekko