ekko shortlist awards 2021
23. nov. 2021 | 10:17

Kamp til stregen ved Ekko Shortlist Awards

Foto | Oskar Folmann
Musikeren Tobias Rahim er blandt de nominerede ved Ekko Shortlist Awards for dokumentaren National Romantik 2021, der følger hans arbejde med at lave et album.

Afstemningen slutter klokken 12, og få stemmer afgør vinderen i flere kategorier.

Af Claus Christensen

I de sidste to uger har brugerne kunnet stemme på deres favoritter blandt de nominerede ved Ekko Shortlist Awards 2021.

Flere af folkene bag de nominerede film har sendt en stem-på-mig-video, hvor de præsenterer deres film på en ofte personlig og original måde. Videoerne er blevet offentliggjort på Ekkos Facebook-side.

75 kandidater er i spil til tretten priser. Vinderen findes i elleve priser ved en sammentælling af publikums stemmer og juryens vurdering. Og det er så tæt, at få stemmer bliver afgørende i flere kategorier.

Gå derfor ind og stem inden klokken 12, hvor afstemningen slutter.

De sidste to priser – Shortlist Prisen og Publikum Prisen – bestemmes af henholdsvis den professionelle fagjury og publikum via stemmeafgivningen.

De tyve film, som i det forgangne år har klaret sig bedst på den ugentlige top 10 af Ekko Shortlist, er automatisk indstillet til de to priser.

Med Shortlist Prisen følger en præmie på 25.000 kroner til skaberne af den film, som de seksten jurymedlemmer vælger som den bedste.

Juryen tæller blandt andre skuespillerne Jesper Christensen og Lene Maria Christensen samt instruktørerne Anna Emma Haudal, der er aktuel med Venuseffekten, og Jonas Poher Rasmussen, som er i spil til flere Oscar-priser med sin animerede dokumentar Flugt.

Alle vinderne kåres ved en stor fest på lørdag den 27. november klokken 19 i Bremen Teater. Aftenen vært er skuespilleren og Melodi Grand Prix-vinderen Jesper Groth, der vil gøre sit yderste for at gøre det til en uforglemmelig fest.

Køb billet!

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Prisuddeling for danske filmskabere og deres kortfilm.

Startede i 2014 og finder i år sted for ottende gang.

Se filmene på Ekko Shortlist og upload din egen film.

Ekko Shortlist Awards er støttet af Det Danske Filminstitut, Nordisk Film og Producentforeningen.

Køb billet!

© Filmmagasinet Ekko