Nekrolog
13. juni 2023 | 10:54

Skuespiller død i motorcykelulykke

Foto | Warner Bros.

Treat Williams er blandt andet kendt for tv-serien Everwoodhvor han spiller en mand, der efter konens død flytter med sine børn til titlens lille by og bliver den nye læge på stedet.

71-årige Treat Williams, kendt for roller i film og tv-serier, er tragisk gået bort efter at være blevet ramt af en bil.

Af Nicki Bruun

Livet endte tragisk, da skuespilleren Treat Williams i går kørte en tur på sin motorcykel i den amerikanske stat Vermont på USA’s østkyst.

Han blev ramt af en bil, da han var midt i et sving. Skuespilleren blev fløjet til hospitalet, hvor han døde i en alder af 71 år.

Det fortæller hans talsperson Barry McPherson det amerikanske medie People Magazine:

”Jeg er helt knust. Han var det rareste og mest talentfulde menneske. Han var virkelig en ægte skuespiller, og filmskaberne elskede ham. Han har været Hollywoods hjerte siden slutningen af 1970’erne.”

Nomineret til priser
Treat Williams kom fra en velhavende familie, men fandt tidligt i livet ud af, at han skulle være skuespiller.

På teatret spillede han i otte år gennem 1970’erne hovedrollen som Danny Zuko i en teateropsætning af Grease, der blev filmatiseret i 1978 med John Travolta i hovedrollen.

Filmkarrieren startede for alvor, da Williams i 1979 medvirkede i både musicalen Hair og Steven Spielbergs krigskomedie 1941.

Førstnævnte skaffede ham en Golden Globe-nominering for årets skuespilgennembrud. To år senere blev han nomineret som bedste skuespiller ved samme prisfest for sin rolle i Sidney Lumets Prince of the City.

Treat Williams blev også nomineret for rollen i tv-filmen over det berømte teaterstykke A Streetcar Named Desire fra 1984. Gennem årene havde skuespilleren en lang række optrædener i film og serier samt på de skrå brædder.

På sine ældre år var Treat Williams bedst kendt for præstationen i tv-serien Everwood, der blev vist fra 2002 til 2006. Han spiller en mand, der efter konens død flytter med sine børn til titlens lille by, hvor han bliver den nye læge.

Sidste år havde skuespilleren en birolle i HBO-serien We Own This City, hvor han spiller en desillusioneret politimand, der ser narkokrigen som roden til alt ondt.

Treat Williams efterlader sig konen Pam Van Sant, som han blev gift med i 1988. Sammen har ægteparret to voksne børn.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko