Nyhed
31. juli 2018 | 16:49

Skuespillere går i brechen for fyret instruktør

Foto | Chuck Zlutnick
Zoë Saldana, Karen Gillian, Chris Pratt, Dave Bautista og Bradley Cooper, som ligger stemme til vaskebjørnen Rocket, forsøger ikke bare at redde galaksen, men også deres instruktør, som har fået silkesnoren på grund af nogle anstødelige tweets.

Chris Pratt, Zoë Saldana, Bradley Cooper og andre skuespillere fra Guardians of the Galaxy støtter James Gunn i et fælles brev på Instagram.

Af Astrid Gjørup

”Vi støtter James Gunn fuldt ud.”

Sådan begynder det fælles opslag, som Guardians-skuespillerne har offentliggjort på deres Instagram-profiler.

Disney fyrede instruktøren James Gunn fra den tredje Guardians of the Galaxy-film, efter en række af Gunns gamle tweets blev delt af den højre-orienterede medie-personlighed Mike Cernovich.

I Twitter-opslagene havde Gunn lavet sjov med følsomme emner som voldtægt, pædofili, 9/11, aids og holocaust.

Det fik Disney til at reagere øjeblikkeligt og fyre Gunn, der skulle have instrueret Guardians of the Galaxy vol 3. Gunn har siden undskyldt på sin Twitter-profil.

Kommer fra hjertet
Fyringen har fået skuespillerne i filmen til at forsvare instruktøren på de sociale medier.

Senest med et fælles brev på Instagram, hvor skuespillerne udtrykker deres ønske om, at Gunn bliver genansat som instruktør på den berømte franchise.

”Det er ikke vores hensigt at forsvare hans jokes, men rettere at dele oplevelsen af vores mangeårige samarbejde med ham på de to første Guardians-film,” udtaler skuespillerne, hvorefter de skriver:

”Vi tror på, at hans undskyldninger kommer fra hjertet.”

#RehireJamesGunn
Meddelelsen er underskrevet af Chris Pratt, Zoë Saldana, Bradley Cooper, Vin Diesel, Sean Gunn, Karen Gillian, Pom Klementieff, Michael Rooker og Dave Bautista, der alle er en del af holdet bag Guardians of the Galaxy.

Dave Bautista har desuden tilføjet hashtags #IStandWithJamesGunn og #RehireJamesGunn på brevets offentliggørelse.

Hvem Disney vælger til at erstatte James Gunn, er uvist. Ifølge branchemediet IGN er det fortsat planen, at indspilningerne til Guardians of the Galaxy vol 3 skal begynde i efteråret 2018.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko