Nyhed
04. feb. 2016 | 23:33

Soderbergh måske færdig som filmpensionist

Foto | Diana Gary
Steven Soderbergh har haft en spraglet filmkarriere som instruktør, producer og fotograf. I Schizopolis (1996) er han for en sjælden gangs skyld selv foran kameraet.

I 2013 pensionerede Steven Soderbergh sig selv som spillefilminstruktør. Et par år senere ser det ud til, at den zigzaggende instruktør igen skifter kurs.

Af Jeppe Mørch

Steven Soderbergh har haft en mildest talt omskiftelig karriere.

I 1989 blev han som 26-årig den yngste vinder af Guldpalmen i Cannes nogensinde med Sex, løgne og video.

Siden har han lavet så forskellige film som den biografiske Erin Brockovich, svindlerfranchisen Ocean’s, Tarkovskij-genindspilningen Solaris og stripperdramaet Magic Mike.

Men Soderbergh blev træt af den amerikanske filmbranche, og han proklamerede i 2013, at Side Effects ville blive hans sidste spillefilm som instruktør.

”Jeg har ingen interesse i at lave endnu en biograffilm. Skal det ske, skal min holdning til filmindustrien virkelig ændre sig meget,” har Steven Soderbergh tidligere udtalt til The Hollywood Reporter.

Og den holdningsændring er muligvis sket nu.

Det amerikanske brancheblad Variety påstår, at 53-årige Soderberg skal instruere en ny film med Channing Tatum.

Instruktøren har dog selv sår tvivl om projektet på Twitter med et billede af en abe.

Magasin om katte
Ifølge Variety er navnet på filmen Lucky Logan. Og det bliver angiveligt en kupkomedie om racerløb og hillbillies.

Da Variety publicerede nyheden, skrev de desuden, at Matt Damon var tiltænkt en rolle i filmen.

På Twitter går Steven Soderbergh under det fantasifulde navn ”Bitchuation”. Og han har meddelt, at nyheden er spækket med fejl. Instruktøren afviser dog ikke, at han rent faktisk skal lave filmen.

Soderbergh lover på det sociale medie, at han vil afsløre alle detaljer om projektet i et eksklusivt interview med Catster Magazine – et blad henvendt til katteejere!

Han foreslår også, at Variety-artiklen er skrevet af en abe.

Aktiv pensionist
Derfor bliver det interessant at følge, hvilken tilknytning Steven Soderbergh får til Lucky Logan.

De seneste par år har Soderbergh, der vandt en Oscar som bedste instruktør for Traffic i 2001, haft en særdeles aktiv pensionisttilværelse.

Han har instrueret tv-filmen Mit liv med Liberace og tv-serien The Knick. Og så har han stået bag kameraet på opfølgeren til sin egen stripperfilm, Magic Mike XXL.

Soderbergh stoppede som spillefilminstruktør, fordi han ikke længere syntes det var sjovt. Måske er et billede af en abe, et katte-magasin og en kupfilm om hillbillies hans måde at gøre filmbranchen sjov igen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko