Nyhed
27. mar. 2018 | 18:44

Soderbergh producerer serie med kultinstruktør

Foto | uoplyst
Steven Soderbergh er kendt som en mand, der kaster sig hovedkulds ud i det ene projekt efter det andet. Nu er han på vej med en serie, som han har laver med en kultinstruktør fra den amerikanske filmundergrund.

”Det er ikke vores ansvar, hvis folks hoveder flækker på langs, når de ser den,” siger Steven Soderbergh om serien Now Apocalypse, som han laver med Gregg Araki.

Af Nicki Bruun

Steven Soderbergh brød begge igennem på den amerikanske indiefilmscene i slutningen af 80’erne, hvor Soderbergh vandt Guldpalmen i Cannes for Sex, Løgn og video

I 90’ernes lavede Gregg Araki den såkaldte ”Teen Apocalypse Trilogy” bestående af Totally Fucked Up, The Doom Generation og Nowhere – eksperimenterende film om homoseksuelle unge, der blev centrale for genren. 

Nu skal de to arbejde sammen om komedieserien Now Apocalypse, der allerede er blevet bestilt i ti afsnit, oplyser tv-kanalen Starz ifølge amerikanske medier. 

”Hvis den ikke er det vildeste, jeg nogensinde har læst, er det i hvert fald tæt på,” siger Steven Soderbergh om den kommende serie og fortsætter: 

”Det er ikke vores ansvar, hvis folks hoveder flækker på langs, når de ser den.” 

Sex og berømmelse
Now Apocalypse handler om en flok unge venners jagt på kærlighed, sex og berømmelse i Los Angeles. 

De to filmskabere har tidligere arbejdet sammen på en anden af Steven Soderberghs mange tv-serier, der tæller The Knick, The Girlfriend Experience og senest Mosaic for HBO. 

Gregg Araki har instrueret afsnit af komedieserien Red Oaks, som Soderbergh ligeledes producerede. Araki har desuden stået på kameraet på afsnit af Netflix-serierne Døde piger lyver ikke og Riverdale

Instruktørens seneste spillefilm er White Bird in a Blizzard fra 2014, der har Shailene Woodley og Eva Green på rollelisten. Men blandt cineaster er han nok bedre kendt for Kaboom, der i 2010 blev den første vinder af den såkaldte Queer Palm – prisen for bedste homofilm – på Cannes-festivalen. 

Steven Soderbergh er næste gang aktuel i danske biografer med den iPhone-filmede Unsane, som Ekkos udsendte på festivalen i Berlin roste. 

Filmen får dansk biografpremiere den 5. juli. Hvornår Now Apocalypse kan forventes, vides endnu ikke.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko