Nyhed
28. juli 2017 | 14:59

Har Steven Soderbergh opfundet forfatter?

Foto | Claudette Barius
Steven Soderberghs Logan Lucky handler om tre mænd – spillet af Adam Driver, Daniel Craig og Channing Tatum – der røver det ærke-amerikanske NASCAR-løb. Men instruktøren fastholder, at filmen er skrevet af en britisk kvinde.

”Det er nyt for Rebecca Blunt,” svarer instruktøren på mistanke om, at hans kvindelige manuskriptforfatter på Logan Lucky ikke findes.

Af Nicki Bruun

Steven Soderberghs kupkomedie Logan Lucky – der har dansk premiere 7. september – får i disse dage fremragende anmeldelser i amerikanske medier.

Den bliver ikke mindst rost for manuskriptet, som ifølge anmelderne er knivskarpt og fuld af morsom dialog fremført af stjerner som Channing Tatum, Adam Driver og Daniel Craig. Og så er det skrevet af en britisk kvinde, Rebecca Blunt, der aldrig før har skrevet noget som helst.

Der er bare én hage: Rebecca Blunt findes slet ikke!

Det påstår i hvert fald The Hollywood Reporter, som har talt med kilder, der siger, at de har været i kontakt med manuskriptforfatteren over mail. Til gengæld besøgte hun aldrig fysisk optagelserne i USA.

Steven Soderbergh reagerer overrasket på mistanken.

”Det er nyt for Rebecca Blunt,” svarer han Entertainment Weekly, som har forelagt ham påstanden. ”Folk skal passe på med sådan en udmelding, især når en kvindelig forfatter får sit første manuskript produceret.”

Total forvirring
Det lyder ellers ret mistænkeligt, at en britisk kvinde øjensynligt uden tidligere erfaring skriver en film om noget så ærke-amerikansk som motorløbet NASCAR.

Logan Lucky handler om et brødrepar (Tatum og Driver), der får hjælp af en engelsk sprængstofekspert (Craig) til at berøve motorløbsorganisationen under et løb.

The Hollywood Reporter citerer en kilde for, at filmen er skrevet af Steven Soderbergh, der tidligere har brugt pseudonymerne Peter Andrews og Mary Ann Bernard, når han har ageret henholdsvis fotograf og klipper på sine film.

En anden af branchemediets kilder påstår dog, at forfatteren er Soderberghs kone, tv-værten Jules Asner, så forvirringen er mere eller mindre total.

”Hun er blevet interviewet i pressematerialet,” siger Steven Soderbergh om Rebecca Blunt til Entertainment Weekly og giver en forklaring på stilheden fra forfatterens side.

”Jeg ved tilfældigvis, at hun arbejder på noget og har en deadline. Hun vil først tale med pressen, når filmen har haft premiere. Har hun ikke lov til det?”

Trailer: Logan Lucky

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko