Nyhed
21. aug. 2017 | 17:26

Soderbergh på vej med interaktiv krimiserie

Foto | Claudette Barius
Steven Soderbergh er en af de mest innovative instruktører i verden i dag, og han bliver ved med at udfordre rammerne inden for både film og tv.

Den amerikanske instruktør Steven Soderberghs kommende krimiserie Mosaic har et forgrenet handlingsforløb, hvor perspektivet kan bestemmes af seeren.

Af David Madsen

Steven Soderbergh er en af nutidens mest innovative instruktører, som bliver ved med at overraske.

I et interview med det amerikanske medie Film Comment har han således løftet sløret for sin kommende HBO-serie Mosaic, som oprindelig blev annonceret i 2015.

Dengang blev projektet præsenteret som en film med Sharon Stone og Garrett Hedlund i hovedrollerne, men i mellemtiden har det ændret format.

Serien er en krimi, der i stil med den britiske Sagen genåbnet følger to sammenhængende handlingsforløb. Det ene er et nyligt begået mord, der genåbner det andet, en fire år gammel mordsag, som ellers blev anset for opklaret.

Ifølge Soderbergh vil serien have en forgrenet handling, som seeren kan interagere med. Interaktionen skal foregå gennem en app, som seeren kan bruge til at vælge, hvilke personers perspektiv de ønsker at følge gennem de to tidsforløb.

”Når muligheden kommer for at vælge, hvis perspektiv du ønsker at følge, vil det føles organisk og ikke som en afbrydelse,” siger Steven Soderbergh til Film Comment.

iPhone-film på vej
Det kunne få serien til at lyde som en tilbagevenden til 90’ernes fejlslagne forsøg på at blande film og videospil i vælg-dit-eget-eventyr-spil som Tender Loving Care.

Men instruktøren slår fast, at Mosaic vil være mere simpel og elegant.

”Dine valg ændrer ikke, hvad der sker, men du får lov til at navigere gennem seriens univers,” fortæller Steven Soderbergh.

Instruktøren har de seneste år i film og serier afprøvet grænserne for de to medier.

Hans næste filmprojekt, der har arbejdstitlen Unsane, er efter sigende blevet optaget på en iPhone i stil med Sean Bakers Tangerine. Og hans nyeste film, Logan Lucky, der får dansk premiere den 7. september, er i hjemlandet distribueret uden for Hollywoods studier af hans eget selskab, Fingerprint Releasing.

Ifølge Soderbergh kommer seriens app til november eller december. Det vil ifølge ham tage syv-otte timer at se alt, hvad serien har at byde på. En mere traditionel, lineær version af tv-serien er planlagt at få premiere til januar på HBO.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko