Nyhed
13. mar. 2018 | 16:15

Sorrentino går efter Cannes med Berlusconi

Foto | Indigo Film
Toni Servillo ligner ganske godt den forhenværende italienske premierminister Silvio Berlusconi, som han spiller i Paolo Sorrentinos Loro.

Italienske Paolo Sorrentino laver film om Silvio Berlusconi i to dele og har efter sigende indsendt den til Cannes-festivalen. Se en teaser for filmen!

Af Nicki Bruun

Lige nu handler det i festivaløjemed om Cph:Dox, hvor der over de næste små to uger bliver vist et hav af spændende dokumentarer.

Men om mindre end to måneder starter årets udgave af verdens førende filmfestival i Cannes. Og mens vi venter på officielt nyt om, hvilke film der bliver vist, er rygterne begyndt at svirre.

Et af dem kommer fra branchemagasinet Variety, som skriver, at den italienske instruktør Paolo Sorrentino har indsendt sin kommende film Loro til Cannes-festivalen – se en teaser for den nederst i artiklen!

Filmen har Toni Servillo, kendt fra instruktørens Den store skønhed, i hovedrollen som ingen ringere end mediemogul og Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi, der i virkelighedens verden nu igen kæmper om magten i støvlelandet.

For Loro er der det særlige forhold, at den ifølge Variety bliver lavet i to dele, fordi Sorrentino har en masse materiale. Første del får efter sigende premiere i Italien allerede den 24. april inden Cannes-festivalen, mens anden del er planlagt til 24. maj.

Berlusconi som undtagelsen
Paolo Sorrentino har tidligere begejstret på Cannes-festivalen og været udtaget til hovedkonkurrencen seks gange, deriblandt med Den store skønhed i 2013 og senest Youth i 2015.

Som mange andre anerkendte instruktører kastede han sig over serieformatet med den storroste The Young Pope, hvor Jude Law giver den som fandenivoldsk overhoved for Vatikanet.

Normalt viser Cannes-festivalen kun verdenspremierer i hovedkonkurrencen, men italienske film om netop Berlusconi har faktisk tidligere været en undtagelse.

I 2006 var Nanni Morettis komediedrama Mig og Berlusconi i hovedkonkurrencen, selv om filmen havde fået italiensk biografpremiere forud for festivalen.

Årets Cannes-festival går fra 8. til 19. maj, og normalt bliver hovedkonkurrencen offentliggjort en måneds tid før.

Teaser: Loro

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko