Nyhed
30. nov. 2012 | 09:28

Spielberg hyrer Niels Arden Oplev

Foto | Knut Koivisto
Han har erfaring fra danske serier som Ørnen og Rejseholdet og den amerikanske Unforgettable. Nu skal Niels Arden Oplev instruere første afsnit af Under the Dome, der er produceret af Steven Spielbergs selskab.

Den danske instruktør er hyret til at instruere tv-serien Under the Dome, som skal være næste års store amerikanske seersluger.

Af Daniel Pilgaard

I seneste udgave af Ekko var magasinet på besøg i USA under indspilningen af Niels Arden Oplevs amerikanske debutfilm, Dead Man Down. Selv om der stadig er god tid til filmens premiere, ligner instruktøren bag Mænd der hader kvinder allerede en mand, som har fået succes over there.

Ifølge hjemmesiden Deadline.com kan Oplev nu også sætte sig i instruktørstolen til første afsnit af CBS’s store satsning i 2013 med serien Under the Dome.

Tv-stationen er sammen med Steven Spielbergs selskab Amblin Entertainment blevet enige om at producere tretten afsnit til første sæson af serien, som bygger på Stephen Kings bestseller-roman af samme navn fra 2009.

Ingen kontakt med omverdenen
Vanen tro foregår Stephen Kings roman i hjemstaten Maine. Her vågner indbyggerne i en lille by op til synet af en gigantisk gennemsigtig kuppel, som har afskåret dem fra kontakt til omverdenen.

Den overnaturlige thriller om indbyggernes overlevelse i det isolerede univers blev modtaget positivt af de amerikanske anmeldere.

Nu har King sagt god for manuskriptet, der har en af forfatterne bag serie-kæmpesuccesen Lost, Brian K. Vaughan, som hovedmand.

Store seertal i vente
Kabelstationen Showtime, som blandt andet står bag den store prissluger
Homeland, var oprindelig udset til at håndtere projektet, men magtede ifølge Spielbergs selskab ikke at løfte opgaven.

Nu er det så op til Niels Arden Oplev at føre projektet frem.

Han kan trække på sin erfaring fra tv-serier som
Ørnen, Rejseholdet og Taxa. Arbejdet med serie-formatet i USA er heller ikke fremmed for Oplev, der sidste år instruerede pilot-afsnittet til CBS-politiserien Unforgettable, som dog kun fik middelmådig kritik.

Men med de prominente mennesker, som Niels Arden Oplev har i ryggen denne gang, er der mere på spil. Store seertal kan meget vel være vejen til endnu mere succes for danskeren. Om det lykkes at leve op til seerne og kritikkernes forventninger, får vi svar på næste sommer, hvor serien vil kunne ses på de amerikanske fladskærme.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko