Cannes 2019
02. maj 2019 | 12:52

Tarantino kommer til Cannes

Foto | Andrew Cooper
Brad Pitt, Leonardo DiCaprio og Al Pacino er bare tre af de store stjerner, som medvirker i Quentin Tarantinos periodeportræt Once Upon a Time in Hollywood.

Quentin Tarantinos imødesete Once Upon a Time in Hollywood er officielt udtaget til hovedkonkurrencen i Cannes, hvor en film af en anden Guldpalmevinder også er med.

Af Nicki Bruun

Den største nyhed, da Cannes-festivalen 18. april afslørede årets program, var, at Quentin Tarantinos Once Upon a Time in Hollywood ikke var blandt de udvalgte.

”Quentin arbejder på at få filmen klar til Cannes,” lød det fra festivalleder Thierry Frémaux, som tilføjede, at filmen er ”fremragende”.

Tarantino har heldigvis nået deadline.

I en pressemeddelelse skriver Cannes-festivalen, at Tarantinos film – der kommer i danske biografer 15. august – er blevet tilføjet i hovedkonkurrencen om Guldpalmen. Det fremgår desuden, at filmen har en spilletid på to timer og 45 minutter.

”Quentin Tarantino har ikke forladt klipperummet i fire måneder. Han er et ægte, loyalt og punktligt barn af Cannes!” udtaler Thierry Frémaux i pressemeddelelsen.

”Filmen er et kærlighedsbrev til Hollywood i hans barndom, en rockmusik-turné anno 1969 og en ode til filmmediet i det hele taget.”

Mistet uskyld
Quentin Tarantinos film, hvor Leonardo DiCaprio, Brad Pitt og Margot Robbie spiller hovedrollerne, foregår i Los Angeles 1969, hvor filmbranchen mistede sin uskyld med mordet på blandt andre Roman Polanski kone Sharon Tate af Charles Mansons gruppe.

Med filmen har Cannes sikret sig en enorm mængde stjernestøv, men Once Upon a Time in Hollywood er ikke den eneste, der er blevet tilføjet programmet i dag.

Også Abdellatif Kechiche, der vandt Guldpalmen med sine to hovedrolleindehavere for Adelés liv, er tilbage på festivalen med Mektoub, My Love: Intermezzo.

Første del blev vist på Venedig-festivalen, hvor den fik hård medfart. Men nu vender den franske instruktør hjem, hvor han også har fået en plads i hovedkonkurrencen.

Hekse ved midnat
Vi kan også glæde os til en ny film af provokatøren Gasper Noé, der begejstrede på sidste års Cannes-festival med syretrippet Climax.

Han har denne gang lavet en blot 50 minutter lang film med titlen Lux Æterna. Den handler ifølge festivalens synopsis om de to skuespillere Charlotte Gainsbourg og Béatrice Dalle, der på et filmset fortæller historier om hekse.

Filmen får en såkaldt midnatsvisning i Cannes.

Endelig er der også blevet tilføjet to film i den næstbedste konkurrence, Un Certain Regard, samt fire i programmet med særvisninger.

En af dem, Chicuarotes, er instrueret af Cannes-favoritten Gael García Bernal, der senest har begejstret på festivalen med sin rolle i Neruda.

Trailer: Once Upon a Time in Hollywood

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko