Nyhed
14. jan. 2020 | 10:01

Stjerner samles for populær instruktør

Foto | Anders Overgaard
I midten med blå skjorte er instruktør Anders Thomas Jensen flankeret af fra venstre Nicolas Bro, Lars Brygmann, Mads Mikkelsen, Andrea Heick Gadeberg og Nikolaj Lie Kaas.

Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas spiller over for hinanden i ny film af Anders Thomas Jensen, der hev store præstationer ud af dem i Blinkende lygter og De grønne slagtere.

Af Nicki Bruun

Ekko undersøgte i efteråret, hvorfor Anders Thomas Jensens kommende film har næsten samme titel som en anden dansk film: Retfærdighedens rytter fra 1989.

Peter Aalbæk Jensen, der fik idéen til og producerede den 30 år gamle film, afslørede, at den nye films titel Retfærdighedens ryttere er en homage, men ellers var det småt med oplysninger.

Nu er det dog blevet offentliggjort i en pressemeddelelse, at Anders Thomas Jensens næste film har et stjernespækket cast.

Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann og Nicolas Bro spiller hovedrollerne i filmen, hvor Mikkelsen som den udstationerede militærmand Markus mister sin kone i en tragisk togulykke.

Han må derfor hjem og tage sig af sin datter. Da Markus får besøg af tre mænd, som mener at vide, at ulykken var et nøje planlagt attentat, ændrer hans verden sig.

På rollelisten finder man også det unge stortalent Andrea Heick Gadeberg, der brød igennem som Daniel Ryes lillesøster i Ser du månen, Daniel. Også Roland Møller og svenske Gustav Lindh fra Dronningen medvirker i filmen.

Premiere i år
Anders Thomas Jensen er med komedieperler som Blinkende lygter, Adams æbler og De grønne slagtere en af de mest populære instruktører og manuskriptforfattere i Danmark.

Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas medvirker i større og mindre roller i alle tre. Fans vil nok især huske deres sammenspil i De grønne slagtere, hvor de som titlens slagtere kaster sig ud i et noget dubiøst forretningseventyr.

I pressemeddelelsen forlyder det, at Retfærdighedens ryttere går i optagelse i starten af året og har forventet biografpremiere den 25. december.

Filmen er produceret af Zentropa, som med tretten millioner i støtte fra markedsordningen på Det Danske Filminstitut har stablet et budget på 39 millioner kroner på benene.

Blandt støttegiverne er også TV 2 og den regionale filmfond FilmFyn. Optagelserne kommer til at foregå på Fyn og i Sverige.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko