Nyhed
23. jan. 2017 | 10:12

Stor protestdemonstration på Sundance

Foto | Youtube
Laura Dern var en af mange kendte kvinder, der tog aktiv del i protest-marchen under årets Sundance, hvor hun trods store smil talte hårde ord om Donald Trump.

Lørdag løb en stort anlagt demonstration med overskrifterne på Sundance-festivalen, hvor især én film har begejstret anmelderne.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Donald Trumps indsættelse som amerikansk præsident er ikke gået ubemærket hen på dette års Sundance-festival.

I lørdags var det således ikke en film, der løb med overskrifterne, men den såkaldte Women’s March, der samtidig med demonstrationer verden over satte fokus på kvinder, LGBT-rettigheder, flygtningekrisen og global opvarmning.

På initiativ fra den amerikanske skuespiller og tv-vært Chelsea Handler marcherede hundredevis af både kvinder og mænd i Park City i Utah, hvor Sundance hvert år finder sted. Blandt deltagerne var skuespillerne Charlize Theron og Laura Dern.

”Jeg er glad for at få muligheden for at stå sammen med disse fantastiske mennesker og sige: ’Kærlighed, ikke had, gør Amerika stort igen,’ for at beskytte min datters og min families rettigheder. Min mor og min bedstemor kæmpede for de rettigheder,” fortæller Laura Dern ifølge Indiewire.

Blandet modtagelse af Gore-film
Sundance-festivalen startede i torsdags og profilerer sig især på lidt mindre og uafhængige film, såkaldte indie-film.

Ofte får film, der senere gør sig godt til de store amerikanske prisshows, premiere på Sundance. Sidste år blev den biograf-aktuelle Manchester by the Sea for eksempel storrost på festivalen.

Al Gore åbnede festivalen med An Inconvenient Sequel, der er hans opfølger til An Inconvenient Truth fra 2006. Igen beskæftiger den tidligere politiker sig med klimakrisen, men reaktionerne fra anmelderne på festivalen er blandede.

The Guardian giver filmen to stjerner og beskriver den som ”uden en plan og overraskende pralende”. Samtidig skriver Indiewire, at Gore er ”inspirerende” i diskussionen om klimaet – især set i lyset af Donald Trump.

Racekonflikter i 1940’erne
Til gengæld er der større konsensus om Ree Dees drama Mudbound, der har vakt stor begejstring flere steder.

Ifølge Variety modtog filmen stående ovationer ved premieren og nævnes allerede nu som en mulig Oscar-kandidat til næste år.

Mudbound handler om racekonflikter i 1940’ernes Mississippi og har blandt andre Carey Mulligan og Mary J. Blige på rollelisten.

The Guardian giver filmen topkarakter, mens Hollywood Reporter beskriver dens stilfærdige tilgang som ”intelligent, elegant og en bevægende balancegang mellem humanisme og indignation”.

Sundance-festivalen løber frem til næste søndag.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko