Nyhed
31. maj 2021 | 13:09

Stor vinder tilbage på Ekko Shortlist

Foto | Emil Aagaard
Unge Frede (Anna Zerbib Streitz) tager til fest for at vinde sin ekskæreste tilbage, men det går ikke som planlagt.

Vinderen af Shortlist Prisen 2017, Tone Ottilie, er tilbage på Ekko Shortlist med en skildring af det københavnske queer-miljø i Babylebbe.

Af Nicki Bruun

Tone Ottilie blev den store vinder af Ekko Shortlist Awards i 2017, da hun vandt hovedprisen for sit følsomme ungdomsdrama Lulus første gang.

Kort før sejren startede det lovende instruktørtalent på Den Danske Filmskole, hvor hun i juni dimitterer med sin afgangsfilm med titlen Katastrofer.

Men nu er hun først tilbage på Ekko Shortlist, hvor publikum fra i dag kan se hendes kortfilm Babylebbe, som hun har lavet ved siden af sin uddannelse.

Babylebbe bobler i denne uge. Se filmen her og giv den stjerner, så den på næste mandag kommer ind på top 10!

Filmen handler om den unge kvinde Frede, der tager med sin storesøster til en queer techno-fest for at få sin ekskæreste tilbage. Det går dog knap så godt, og så tager hun imod søsterens mindre romantiske råd til at komme videre.

Babylebbe er for instruktøren, der selv er medlem af det danske queer-miljø, et forsøg på at vise miljøet på en ny måde – uden de fortærskede klichéer.

Drop sentimentaliteten
Tone Ottilie startede som helt ung sin karriere på Ekko Shortlist, hvor hun også står bag kortfilmene Twister, Den sidste nat og Det romantiske væsen.

Hun blev også Robert-nomineret for gennembruddet Lulus første gang, mens Babylebbe blev udtaget til den hæderkronede filmfestival i Berlin.

”Fredes møde med en ny verden er rigtigt meget min egen historie. Jeg har også oplevet heartbreaks, det svære i at give slip og så det med at være ny i queer-miljøet,” sagde instruktøren om filmen i forbindelse med Berlinalen.

Når det unge talent snart skal fra Filmskolen og ud i den danske filmbranches virkelige verden, er der noget at leve op til.

”Jeg synes, at der mangler noget fornyelse. Vi har brug for en dansk nybølge. Hvad med, om det var nogle yngre mennesker, som kom med noget indhold. Det er jo de samme mennesker, der har lavet film i de sidste ti år,” sagde Tone Ottilie i 2017 i et interview med Ekko.

”Tag nogle chancer! Drop sentimentaliteten og den semi-nationalistiske nostalgi! Vi har ikke brug for flere film om, hvordan Danmark var i gamle dage. Vi har brug for film om Danmark nu.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko