Nyhed
18. juni 2012 | 11:01

Store Woody-dag i Grand

Foto | HFPA
Woody Allen

Tilbring en aften i Woody Allens selskab, når Grand og Ekko den 2. juli byder på to helt nye film af og om den neurotiske instruktør.

Af Jacob Ludvigsen

Hvert år er Woody Allen-år.

Den amerikanske instruktør har med blot tre undtagelser lavet en ny film hvert eneste år siden 1969, men alligevel er 2012 noget specielt: Her kommer nemlig både Allens nyeste skud på stammen, To Rome With Love, og en dokumentarfilm, der går tæt på den 76-årige amerikaner.

Dét vil Ekko og Grand Teatret i København gerne fejre – og inviterer derfor til Store Woody-dag mandag den 2. juli.

Kommenterer mediestorm
Dagen starter blødt kl. 14.20 med sommerhittet Vicky Cristina Barcelona og Allens mest populære film i årevis, den charmerende Midnight in Paris.  

Derefter stilles der skarpt på instruktøren selv i Robert B. Weides Woody Allen: A Documentary, hvor man blandt andet kan erfare, at Allen stadig skriver sine manuskripter på den gammeldags Olympia SM3-skrivemaskine, han købte for 40 dollars, da han var seksten.

Filmen følger legendens arbejdsproces i dag, ligesom den byder på klip fra Allens største film og interviews med hans nærmeste samarbejdspartnere, heriblandt skuespilleren Diane Keaton. Allen kommenterer også den mediestorm, han kom ud i, da han i starten af 90’erne forlod Mia Farrow til fordel fra hendes adoptivdatter, Soon-Yi Previn.

Geniale øjeblikke
Aftenen i Grand kulminerer kl. 21.30 med To Rome With Love, der – som titlen antyder – er en fornøjelig affære fra den italienske hovedstad.

Ekkos britiske anmelder Lee Marshall giver fire stjerner til filmen i det seneste nummer af magasinet.

”Allens film har altid deres geniale øjeblikke, og To Rome With Love er ingen undtagelse,” skriver han og roser blandt andet Roberto Benigni, som har en uvant rolle som en selvudslettende, kedelig bankmand, der pludselig bliver berømt.

Ud over den italienske komiker er Jesse Eisenberg, Alec Baldwin, Penélope Cruz, Ellen Page og Allen selv på rollelisten.

Billetter til de fire film kan købes enkeltvis på Grands hjemmeside (find filmene i menuen ”Genvej til billetbestilling” til højre).

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko