Nyhed
13. mar. 2012 | 20:41

Woody Allen afviser københavnerfilm

Foto | Sony Classics
Woody Allen, Midnight in Paris

Woody Allens kontor nægter, at hans næste film skal finde sted i København. Det er en smuk by, men Woody Allen har ingen planer om at lave en film dér, lyder det.

Af Jacob Ludvigsen

I sidste uge gik nyheden om, at Woody Allen barsler med planer om at lave sin næste film i København, verden rundt.

Politiken kunne fortælle, at producer Per Holst fra Asta Film ligger i forhandlinger med mesterinstruktørens søster, Letty Aronson, der har produceret alle Allens film i Europa.

Og med midler fra Københavns Filmfond, der på grund af manglende grønt lys og finansiering fra politikerne endnu ikke er blevet en realitet, ville København stå med særdeles gode kort på hånden, fremgik det.

Men nu afviser Woody Allens folk, at der er planer om en film i København.

Ingen møder eller samtaler
The Hollywood Reporter var i går i kontakt med Aronson, der ifølge det velansete Hollywood-brancheblad fortæller, ”at hun ikke var i kontakt med Holst, og at Allen ikke havde nogen planer om lave sin næste film i København”.

Og her til aften dementerer Woody Allens PR-kontor historien over for Filmmagasinet Ekko.

”Woody Allen og Letty Aronson har ikke haft nogen møder eller samtaler om at filme i København. Det er en smuk by, men de har ingen planer om at lave en film dér,” udtaler Ashton Fontana på vegne af Woody Allen.

Ked af forløbet
Både Per Holst og projektleder for Københavns Filmfond, Ulrik Bolt Jørgensen, fortalte forleden om projektet til Politiken. Men da Ekko talte med dem tidligere i dag, var de mere fåmælte på spørgsmålet, om Allens københavnerfilm mere er en fugl på taget end én i hånden.

”Jeg har ikke sagt noget tidligere, jeg ikke stadig kan stå inden for, men jeg har ikke yderligere kommentarer,” siger Ulrik Bolt Jørgensen til Ekko.

Per Holst forklarede i Politiken, at projektet havde stor chance for at blive til noget, hvis pengene kom i hus. I dag udtaler han:

”Jeg kan sige det med det samme: Jeg har ingen kommentarer, og jeg er ked af, at der er kommet noget ud om det. Men jeg har ingen kommentarer til det."

– Du er ked af, at der overhovedet er kommet noget ud om projektet?

”Jeg har ikke henvendt mig til pressen. Det er dem, der har tjekket et brev op, som jeg har skrevet til borgmesteren for at få et møde. Men altså, jeg har lovet ikke at udtale mig yderligere om det.”

– Det har du lovet Woody Allens folk?

”Jeg gider ikke snakke om det. No comments.”

Flere byer i spil
Københavns reelle chancer for at efterfølge London, Barcelona, Paris og Rom på Woody Allens Europa-tour synes derfor temmelig uvisse. Og selv hvis Woody Allen skulle have vendt blikket mod København, ligger det fast, at hans kærlighed ikke er monogam.

I august sidste år gik det verden rundt, at Woody Allen lå i forhandlinger med Bavaria Studios om at lave en film i München.

Ved sidste års Cannes Filmfestival udtalte instruktøren, at hans folk havde haft ”seriøse møder” om at indspille en film i Stockholm. Og tilbage i oktober 2009 kom det frem, at han blev tilbudt sytten millioner dollars for at filme i Rio de Janeiro i 2012. Tilbuddet kom, da Letty Aronson besøgte den brasilianske storby.

Konkurrencen er hård, men  sikkert er det, at den neurotiske new yorkers næste film, Nero Fiddled, finder sted i Rom. Her blev den optaget sidste sommer med Jesse Eisenberg, Ellen Page, Alec Baldwin, Penelope Cruz, Roberto Begnini og Woody Allen selv i rollerne.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko