Nyhed
11. mar. 2021 | 11:11

Super8 viser film hos Ekko

Foto | Super8
Unge mennesker med vidt forskellige problemer er i centrum i førsteårsfilmene fra Super8, som kan ses på Ekkos hjemmeside.

En ny årgang talenter fra den jyske filmuddannelse Super8 giver deres førsteårsfilm online-premiere med historier om flygtninge, klimahærværk og ung kærlighed.

Af Nicki Bruun

Indtil i går viste vi eksklusivt afgangsfilmene fra tiende årgang på Super16 her på siden.

De er væk nu, men vender på et tidspunkt tilbage som boblere på onlinehitlisten Ekko Shortlist. Til gengæld kan andre spritnye film af danske talenter fra i dag opleves på Ekkos hjemmeside.

De næste to uger til og med 25. marts viser vi førsteårsfilmene af en anden årgang #10, nemlig på den jyske filmuddannelse Super8.

Fire film har årgangen – bestående af fire instruktører, manuskriptforfattere, producere og fotografer – med base i Aarhus stået bag.

Se dem alle her!

Grumt limbo
De fire film er hver især medrivende fortællinger, som på forskellige måder skildrer både nye og gamle problemstillinger.

Instruktør Alexander Rahnami Mannstaedt og hans hold sætter et menneskeligt ansigt på flygtningedebatten med dramaet Drømme om flugt.

Her får Babak og hans søn Ahmed afvist deres asylsag og bliver sendt til et såkaldt motivationscenter, hvor staten på det kraftigste opfordrer folk til at rejse tilbage til hjemlandet.

Men det er ikke muligt for far og søn, hvis helbred lider alvorligt af det grumme limbo.

Også Marie Gøtzsches førsteårsfilm Øst for hav, vest for sund griber fat i et af tidens mest aktuelle emner.

Den nyuddannede journalist Sigrid (Amanda Radeljak fra Jahfar Muataz’ Super16-gyser Kaboos) vender tilbage til sin hjemstavn på landet, hvor en række landbrug er ramt af en bølge af klimahærværk.

Dækningen af hærværket skal være hendes claim to fame. Sigrids far er blandt de ramte, men far og datter har ikke set hinanden i flere år. Han er ikke interesseret i at medvirke i hendes karriereprojekt, og det starter en samtale om skyld og ansvar.

En verden i opløsning
Den universelle og eviggyldige fortælling om ung kærlighed lever også videre i førsteårsfilmene af filmskaberne på Super8.

Fireflies af Mattis Huus Heurlin handler om franske Lise og tyske Cedric. De er nyforelskede i København, men Cedric skal snart flytte til New York, så deres tid sammen er knap. Har parret en fremtid?

Imens forsøger Kim Svendsen i komedien Her er endnu en ikke at skjule, at kompliceret kærlighed på film er en temmelig godt udforsket genre.

Filmen lægger ud med en montage af nogle af de mange menneskeskabte katastrofer i både samfundet og naturen, som præger vores verden i dag. Men så bliver der klippet til en faldefærdig lejlighed, hvor et ungt par – spillet af Maria Cordsen og Nicolai Jørgensen – forsøger at finde frem til den rigtige måde at være kærester.

Det er virkelig et godt eksempel på en historie, der finder den lille fortælling i den store om opløsning og sammenbrud.

Kommentarer

Super8

Alternativ filmuddannelse i Aarhus.

Årgang 10 går på uddannelsen 2020-22.

Se førsteårsfilmene her.

© Filmmagasinet Ekko