Nyhed
08. mar. 2017 | 10:37

Bier bekræfter ny sæson af Natportieren

Foto | BBC
Hele tre Golden Globes for skuespilpræstationer blev det til for første sæson af Natportieren. Både Hugh Laurie (tv.), Tom Hiddleston (midt) og Oliva Colman (th.) blev hædret ved prisuddelingen.

Susanne Bier fortæller, at der skrives på sæson 2 af den britiske krimiserie, der i januar vandt tre Golden Globes.

Af Nicki Bruun

Susanne Bier er mest kendt for menneskelige dramaer som Oscar-vinderen Hævnen og Brødre, men havde stor succes med sin første tv-serie, Natportieren.

Krimiserien bygger på en bog af John le Carré og var oprindelig kun tænkt som en miniserie i seks afsnit. Men nu fortæller Susanne Bier, der instruerede alle seks afsnit, at endnu en sæson er under opsejling.

”Vi vil alle sammen meget gerne lave sæson to, men vi vil absolut ikke lave noget, der ikke lever op til første sæson. Det ville være en meget dårlig idé,” fortæller hun til det engelske mediemagasin Broadcast.

Ifølge Bier er et hold af forfattere i gang med at skrive den næste sæson.

Det var ellers kun en mand, David Farr, der stod bag manuskriptet i første sæson. Her spiller Tom Hiddleston titlens natportier Jonathan Pine, der bliver viklet ind i et kriminelt forehavende styret af våbenhandleren Richard Roper, spillet af Hugh Laurie.

Begge vandt en Golden Globe for deres præstationer, ligesom Olivia Colman blev hædret med en statuette for sin rolle som den gravide politikvinde Angela Burr. Dermed fik Natportieren tre Golden Globes, hvilket nok ikke har dæmpet lysten til at lave mere.

Langt fra Danmark
Mens det altså er uvist, om David Farr – der skal lave en serie om Den Trojanske Krig for Netflix – er med om bord igen, virker Susanne Bier klar på endnu en omgang våbendans.

For nylig kom det frem, at Bier også er i gang med en tv-serie over Karen Blixens erindringsbog Den afrikanske farm.

Det er ligeledes et stort internationalt projekt, og dermed ser det ikke ud til, at Bier – hvis seneste danske film er den knap så kritikerroste En chance til fra 2014 – laver noget på dansk i den nærmeste fremtid.

Første sæson af Natportieren blev vist på DR1, men er nu udløbet på deres webplayer.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko