Nyhed
02. aug. 2022 | 10:06

Susanne Biers tv-serie er droppet

Foto | Murray Close
Med mundbind på instruerer Susanne Bier skuespillerne Michelle Pfeiffer (tv.) og Judy Greer under optagelserne af The First Lady, som der ikke kommer flere sæsoner af.

Danskerens stort anlagte The First Lady om forskellige tiders amerikanske præsidentfruer er trods planer om flere sæsoner blevet lagt i graven.

Af Nicki Bruun

Susanne Bier instruerede alle ti afsnit i første sæson af den stort anlagte tv-serie The First Lady, der følger tre amerikanske præsidentfruer over forskellige perioder i det hvide hus.

Men danskeren kommer ikke til at instruere flere afsnit af serien, der tidligere i år fik premiere herhjemme på streamingtjenesten Paramount+. Den er nemlig blevet droppet af tv-stationen Showtime, skriver amerikanske branchemedier.

Showtime har valgt ikke at fortsætte serien, der ellers var tænkt som en antologiserie, hvor kommende sæsoner ville fortælle nye historier om andre historiske figurer. I februar fortalte Bier og seriens showrunner Cathy Schulman, at kommende sæsoner kunne følge personer som Jackie Kennedy Onassis, Hillary Clinton og Melania Trump.

Ekkos anmelder Kjartan Hansen var særdeles begejstret for første sæson og gav fem stjerner til The First Lady, der har stjernerne Viola Davis, Michelle Pfeiffer og Gillian Anderson i hovedrollerne som henholdsvis Michelle Obama, Betty Ford og Eleanor Roosevelt.

Alle anmeldere var dog ikke helt enige og kritiserede blandt andet, at fortællingen var forvirrende og overfyldt med spring mellem forskellige personer og tidsperioder.

Videre efter fiasko
Susanne Bier var i sidste uge til premieren på sønnen Gabriel Bier Gislasons instruktørdebut, den romantiske gyser Natten har øjne.

Med aflysningen af The First Lady har hun øjensynligt nu plads til nye projekter i den sædvanligvis spækkede kalender.

Instruktøren har haft stor succes i USA de seneste år, hvor hun har stået bag blandt andet HBO-krimiserien The Undoing og Netflix-gyseren Bird Box.

Biers karriere har budt på den ene udenlandske succes efter den anden, siden hun i 2016 fik et kæmpe hit med den britiske krimiserie Natportieren. Instruktørens har ikke lavet en dansk film siden den noget skuffende En chance til fra 2014.

I et interview med Ekko ved den danske premiere på The First Lady fortalte Susanne Bier, hvordan hun kom sig over fiaskoen med Hollywood-storfilmen Serena, der til trods for at have stjernerne Bradley Cooper og Jennifer Lawrence i hovedrollerne blev et flop.

Så mon ikke Susanne Bier også nok skal komme godt videre efter det nye nederlag.

Trailer: The First Lady

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko