Nyhed
29. maj 2020 | 10:22

Tarantino udpeger 2010’ernes bedste film

Foto | Sony Pictures
En gruppe unge mænd sidder i The Social Network på et lille værelse og udvikler det sociale medie Facebook, der skulle vise sig at blive en af nyere tids mest magtfulde virksomheder.

David Finchers The Social Network er det seneste årtis bedste film, mener Quentin Tarantino, der peger på en anden kendt kollegas drama som den næstbedste.

Af Nicki Bruun

I 2010 kårede Filmmagasinet Ekko David Finchers Facebook-drama The Social Network til årets bedste amerikanske film.

Vores anmelder gav også filmen seks stjerner i Ekko #51, og efterfølgende vandt den tre Oscar-priser.

Det har altså ikke skortet på ros til den mørke og energiske film, hvor Jesse Eisenberg spiller Facebook-grundlægger Mark Zuckerberg som et ambitiøst, men ikke videre sympatisk menneske.

Men nu er der endnu mere hæder: Quentin Tarantino har udpeget The Social Network til 2010’ernes bedste film.

”Den er nummer ét, fordi den er bedst – så simpelt er det! Den knuser alle modstandere,” siger Quentin Tarantino i et interview med det franske medie Premiere.

Her kommer instruktøren – der har vundet to Oscars for sine manuskripter til Pulp Fiction og Django Unchained – også med en særlig ros til filmens manuskriptforfatter Aaron Sorkin, som Tarantino kalder ”den bedste nuværende dialog-forfatter”.

Snak om efterfølger
Quentin Tarantino fortalte i januar, at han havde Christopher Nolans krigsfilm Dunkirk som nummer to på sin liste over 2010’ernes bedste film.

Det fik fans til at spekulere kraftigt i, hvad der er hans favorit, som altså er en suveræn etter.

Sidste år udtalte Aaron Sorkin, at han var blevet kontaktet flere gange af produceren bag The Social Network, Scott Rudin, som anser tiden for moden til en efterfølger.

Manuskriptforfatteren sagde i den forbindelse, at han var klar på en fortsættelse, fordi der er sket så meget med Facebook i det seneste årti.

David Fincher gav The Social Network en særligt dyster stemning, og det er svært at forestille sig en efterfølger, som han ikke står bag. Instruktøren har de seneste år lavet thrilleren Kvinden der forsvandt og Netflix-serien Mindhunter.

Nu er han på vej med det biografiske drama Mank. Den handler om manuskriptforfatteren Herman J. Mankiewicz og hans arbejde med Orson Welles’ Citizen Kane, som mange anser for at være filmhistoriens bedste værk.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko