Artikler / Danske DOX

1 - 7 ud af 7
Danske DOX Tema
25. aug. 2005 | 08:00

En filmmakers bekendelser

I Danmark er man enten journalist eller filmkunstner. Men hvad nu, hvis man ikke trives i nogen af rollerne? Anders Østergaard, der skabte Tintin og mig og er i gang med en dokumentar om Gasolin, bekender kulør.

Danske DOX Tema
24. aug. 2005 | 08:00

Max og kaos

"Han digter med dokumentaren," lød begrundelsen, da Max Kestner for nylig fik Dreyer-prisen. Vi taler med instruktøren om hans barokke selvportræt Rejsen på ophavet, dvd-gaven i dette nummer, og bagefter skriver Max Kestner om forholdet mellem film og virkelighed.

Danske DOX Tema
23. aug. 2005 | 08:00

"Jeg er en af dem, der tror, at sandheden er min"

”Jeg instruerer dokumentarfilm. Det er det, jeg gør. Jeg arbejder i en verden, hvor mange ser skævt til folk, der omgås sandheden, som om den var deres egen. Men sådan én er jeg. Jeg er en af dem, der tror, at sandheden er min.”

Danske DOX Tema
22. aug. 2005 | 08:00

Mod lykkens tinder

Overcoming er en af dansk dokumentarfilms største satsninger nogensinde - et menneskeligt og mytologisk drama omkring Bjarne Riis og hans team CSC før og under sidste års Tour de France. Vi har talt med instruktøren Tómas Gislason, der har brugt krigsfilmen som dramaturgisk model.

Danske DOX Tema
21. aug. 2005 | 08:00

Dokumentarfilm: En mangelfuld varebetegnelse

Med Michael Moores succes blev vejen banet for dokumentarfilm i biografen. Men danske dokumentarfilm flopper. Filmklipper Niels Pagh Andersen og producer Jakob Høgel søger en forklaring.

Danske DOX Tema
17. aug. 2005 | 08:00

Mennesket bag politikeren

Dokumentaristen Christoffer Guldbrandsen var i 2003 med til at sætte den politiske journalistiks dagsorden med den kontroversielle film Fogh bag facaden. Nu har han gjort det igen med Lykketoft finale, der blev optaget uden hovedpersonens formelle tilsagn.

Danske DOX Tema-intro
15. juni 2005 | 08:00

Danske DOX

Mere end reality!

© Filmmagasinet Ekko