Cannes 2018
19. apr. 2018 | 13:28

Terry Gilliams livsværk kommer til Cannes

Foto | Diego López Calvin
Jonathan Pryce (tv.) spiller hovedrollen i Terry Gilliams The Man Who Killed Don Quixote, der har taget instruktøren adskillige årtier at realisere.

Det har taget instruktøren umindelige tider at lave The Man Who Killed Don Quixote, men nu bliver filmen vist som afslutning på festivalen, der har tilføjet tre film til hovedkonkurrencen.

Af Nicki Bruun

Med danskerbriller på er dagens store nyhed selvfølgelig, at Lars von Triers seriemorderfilm The House That Jack Built som forventet får verdenspremiere på Cannes-festivalen.

Men en uge efter pressemødet, hvor størstedelen af festivalens program blev offentliggjort, er der kommet flere spændende tilføjelser.

Mest glædeligt er det, at Terry Gilliams livsværk The Man Who Killed Don Quixote også kommer til Cannes. Filmen har taget instruktøren årtier at lave, og siden færdiggørelsen har den endda været fanget i juridiske problemer.

Men nu bliver filmen vist uden for konkurrence som afslutning på festivalens sidste dag den 19. maj. Samme dag får filmen fransk biografpremiere, så man kan kun håbe, at der ikke går alt for længe, før den kan ses i Danmark.

Også den amerikanske instruktør Ramin Bahranis HBO-film Fahrenheit 451 med Michael B. Jordan og Michael Shannon i hovedrollerne bliver vist i Cannes ved en såkaldt midnight screening.

Nye Guldpalme-kandidater
Der er i dag også blevet tilføjet tre film til hovedkonkurrencen, der nu indeholder tyve titler, som det er kutyme.

Den ene tilføjelse er helt som forventet. Tyrkiske Nuri Bilge Ceylan vandt i 2014 Guldpalmen for Vintersøvn, og nu får han chancen igen, når hans nye The Wild Pear Tree får verdenspremiere på festivalen.

De to andre er fra knap så kendte instruktører.

Yann Gonzalez er fra den franske sydkyst og debuterede i 2013 på festivalen med det romantiske komediedrama Les rencontres d'après minuit. Han rykker op i hovedkonkurrencen med Un Couteau Dans Le Cœur, der har skuespilleren Vanessa Paradis i hovedrollen.

Endelig kommer den formentlig sidste film i årets hovedkonkurrence fra den kazakhiske instruktør Sergei Dvortsevoy, der viser Akya på festivalen.

Han startede karrieren inden for dokumentargenren, men slog i 2008 igennem i Cannes med debutspillefilmen Tulpan, der vandt hovedprisen i festivalens næstbedste konkurrence, Un Certain Regard.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko