Nyhed
03. sep. 2019 | 16:46

Ekko Shortlist-talent spillefilmdebuterer

Foto | Jess Bang
Lisa Jespersen (oppe til venstre) har mange dygtige skuespillere med i sin spillefilmdebut Hvor kragerne vender, hvor Rosalinde Mynster (nede til højre) spiller hovedrollen.

Efter den humoristiske og livsbekræftende afgangsfilm September har Lisa Jespersen startet optagelserne til sin første spillefilm, der har stærke kræfter foran og bag kameraet.

Af Frederik Hoff

Ved sidste års Ekko Shortlist Awards var instruktøren Lisa Jespersen sammen med sin medforfatter Sara Isabella Jønsson nomineret til prisen for bedste manuskript for afgangsfilmen fra Den Danske Filmskole, September.

Her spiller Karen-Lise Mynster hovedrollen som en kvinde, der lærer at leve livet, selv om hun er oppe i alderen.

Nu er Lisa Jespersen klar med sin første spillefilm, og denne gang har instruktøren hevet fat i skuespillerens datter.

Rosalinde Mynster spiller hovedrollen i Hvor kragerne vender, som handler om Laura, der har forsøgt at lægge afstand til sin familie ved at flytte til København og blive forfatter. Men i forbindelse med sin brors forestående bryllup finder hun sig nødsaget til at genoverveje sit familieforhold.

Udover den yngre Mynster er blandt andre også Bodil Jørgensen og Jens Jørn Spottag på rollelisten. Filmen er produceret af Daniel Mühlendorph fra Hyæne Film. Det er den anden spillefilm for selskabet, der startede med Ulaa Salims Danmarks sønner fra tidligere i år.

Humoristisk melankoli
Ekko har fulgt Lisa Jespersen helt fra starten, da hun var nået til tredje optagelsesrunde til Filmskolen i 2013.

Siden talte vi med hende igen, da hun i forbindelse med, at September kom på Ekko Shortlist, fortalte om sit syn på at lave film.

”Frygten for at tingene ikke er spændende nok kan hurtigt kvæle ens materiale. Det synes jeg er en skam, for der er meget åndelighed i det, der går tabt, når vi har så travlt. Åndelighed er generelt en mangelvare, hvis du spørger mig,” sagde instruktøren.

Hvis Hvor kragerne vender har slægtskab med September, bliver spillefilmen en både humoristisk, efterårsmelankolsk og livsbekræftende debut.

Optagelserne er nu i gang med Manuel Alberto Claro som fotograf. Den alsidige fotograf har vundet flere priser for sin kamerahåndtering på de seneste tre Lars von Trier film samt komedien Ditte & Louise fra sidste år.

Hvor kragerne vender har premiere i efteråret 2020.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko