Nyhed
13. maj 2009 | 14:21

Trier på vej til Cannes

På søndag bliver Lars von Triers nye film, Antichrist, vist i Cannes, og instruktøren er på vej til Sydfrankrig.
Af Jesper Bo Petersen

Dansk films auteur nr. 1 er ikke meget for at rejse ud i verden.

Alligevel melder filmmagasinet Screen i dag i deres særlige festivalavis, at Lars von Trier er på vej til Cannes, hvor hans nye film, Antichrist, skal kæmpe om Den Gyldne Palme.

"Det er ikke altid, at det er lykkedes mig at nå frem til festivaler, men hvis Gilles Jacob (præsidenten for Cannes-festivalen, red.) ringer, så gør jeg mit bedste for at nå frem. Jeg tager landevejen - den mest farlige transportform overhovedet," siger han ironisk.

Hvis Trier var Kubrick

Det er ottende gang, at Lars von Trier har en film med i hovedkonkurrencen på festivalen i Cannes, og han glæder sig til at komme til Sydfrankrig og vise sin nye film frem og møde alle samarbejdspartnerne og distributørerne.

"Hvis jeg var Stanley Kubrick, var jeg sikkert blevet hjemme. Jeg fortrækker at holde mig væk fra midtbyen. Det bliver for klaustrofobisk. Jeg vil helst blive på Hotel du Cap. Det er lidt som et gemmested," fortæller instruktøren.

Ingen happy end

Trier er mildest talt ikke kendt for at udstyre sine film med lykkelige slutninger.

Og på spørgsmålet om, hvor mange af karaktererne i hans nye film, der stadig vil være i live ved filmens slutning, siger han:

"Hvis du kigger på statistikken over Lars von Trier-film, så er oddsene ikke gode."

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko