Nyhed
11. sep. 2015 | 16:00

Lars von Trier tager afstand fra ny roman

Foto | Christian Geisnæs
I romanen er det karakteren Geniet, som opfordrer hovedpersonen til at begynde at skrive efter et selvmordsforsøg. Men selv om Trier erkender lighedstræk med Geniet, bryder han sig ikke om resultatet.

Den danske instruktør genkender sig selv i Jenle Hallunds roman Mænd bærer min kiste, som vi i går anmeldte her på siden. Men han tager kraftigt afstand fra bogen og dens forfatter.

Af Claus Christensen

I dag klokken 16 er der reception på People’s Press. Forlaget fejrer udgivelsen af filminstruktør Jenle Hallunds debutroman, Mænd bærer min kiste, som vi anmeldte i går.

Bogen beskriver den unavngivne hovedpersons problematiske forhold til fem mænd, heriblandt en forfatter, som hun kalder ”Geniet”.

Hallund var konsulent for Trier på Melancholia og Nymphomaniac, og nu bekræfter Trier i en pressemeddelelse, at han i et vist omfang kan genkende sig selv i Geniet, som hovedpersonen i bogen har et hemmeligt forhold til.

Den netop udsendte pressemeddelelse lyder som følger:

”På trods af at have afskrevet mig muligheden for at kommentere på min skilsmisse har jeg valgt at bryde princippet i forbindelse med udgivelsen af bogen Mænd bærer min kiste for om muligt at lette presset på min familie.”

”I denne nøgleroman optræder en karakter benævnt Geniet, hvis gøren og laden jeg til dels kan genkende som mig selv. Jeg står altså ved at have haft et seksuelt forhold til bogens forfatter, hvilket jeg beklager over for min familie, da det selvfølgelig har gjort dem kede af det!”

”Min kommentar er, at bogen, for at føje spot til skade, med en modbydelig sadistisk fryd går efter at ydmyge min kone. Tarvelighederne fyger, og jeg kan ikke tage afstand nok fra denne bog og dens forfatter.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko