Nyhed
20. jan. 2021 | 12:40

Trine Dyrholm som dronning

Foto | SF Studios
På plakaten og i den første teaser for Margrete den første ser man i skyggerne ryggen af Trine Dyrholm, der spiller titelrollen som kvindelig regent.

Dansk films dronning kan opleves som ægte dronning i Margrete den første, hvis første glimt lægger op til en storladen og dramatisk historie.

Af Nicki Bruun

Margrete den første er en af de mest imødesete danske film i 2021.

I Charlotte Sielings periodedrama spiller ingen ringere end dansk films dronning, Trine Dyrholm, den første kvindelige regent i Danmark.

Margrete I var i starten af 1400-tallet også dronning af Norge og Sverige og er kendt for at samle Norden, så hendes liv er som skabt til at blive filmatiseret.

Nu er der kommet et første glimt af Margrete den første, men vi må væbne os med tålmodighed for rigtigt at se Trine Dyrholm som ægte dronning.

Den korte teaser (se nederst) på omkring et halvt minut viser Margrete gå ned ad en gang med ryggen til, mens dramatisk musik og tekst fortæller om hendes bedrifter – og om en hemmelighed, der kunne forandre alt.

Måtte stoppe optagelser
Filmen har ifølge producent og distributør SF Studios forventet premiere i sensommeren 2021.

Det tyder på, at Margrete den første bliver kørt i stilling som åbningsfilm i næste sæsons program hos Biografklub Danmark.

Det er da også noget af et prestigeprojekt.

Ud over Trine Dyrholm har filmen Søren Malling, Morten Hee Andersen, Jakob Oftebro, Bjørn Floberg, Magnus Krepper og Thomas W. Gabrielsson på rollelisten.

Margrete den første fik hele tyve millioner kroner i støtte på Det Danske Filminstitut. Filmen måtte sidste år stoppe optagelserne på grund af coronakrisen, og efterfølgende har Filminstituttet skudt yderligere 4,5 millioner kroner i projektet.

Charlotte Sieling har skrevet manuskriptet sammen med Jesper Fink (Før frosten) og Maya Ilsøe (Arvingerne).

Teaser: Margrete den første

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko