Nyhed
13. maj 2014 | 18:27

Ulrich Thomsen skal spille Ricardo

Foto | Cmore/HBO
Ulrich Thomsen er i færd med at optage tredje sæson af den amerikanske tv-serie Banshee, hvor han spiller kølig skurk. Nu skal han spille temperamentsfuld fodboldtræner i Sommeren ʼ92 om de danske EM-helte.

I den kommende Sommeren ʼ92 om Danmarks fodboldsejr ved EM skal Ulrich Thomsen bringe landsholdstræneren Richard Møller Nielsen til live.

Af Andreas Risby

Hele nationen kunne gå på vandet, da Danmark vandt EM i fodbold i 1992, og lige siden er sejrherrerne blev hyldet som folkehelte.

Instruktør Kasper Barfoed er på vej med spillefilmen Sommeren ʼ92 om det folkekære hold, og Ulrich Thomsen er bekræftet til rollen som den nyligt afdøde landsholdstræner Richard ”Ricardo” Møller Nielsen – en mand, der havde mindst lige så mange modstandere som fans.

Ikke desto mindre ser Thomsen frem til at indtage rollen.

”Ricardo var en virkelig dygtig træner og havde en helt speciel personlighed. Han var ret dårlig til at kommunikere – både med spillerne, pressen og ledelsen – og blev derfor ofte misforstået. Han mødte stor modstand, kæmpede mod alle odds og nærmest også mod sig selv. Dén karakter vil jeg gerne spille,” siger skuespilleren i en pressemeddelelse.

Et drømmeprojekt
Kasper Barfoed, som blandt andet har stået bag film som Tempelriddernes skat (2006) og Kandidaten (2008), siger om Thomsens deltagelse:

”Jeg er fantastisk glad for, at vi har fået Ulrich Thomsen i rollen som Richard Møller Nielsen. Ulrich er en af de bedste skuespillere, vi nogensinde har haft i Danmark, og denne rolle vil vise helt nye sider af hans store talent.”

Barfoed glæder sig over at få lov til at genskabe EM-succesen.

”Filmen om EM i ’92 er et drømmeprojekt for mig. Som dreng så jeg mange landskampe med min far, og vi var også i Göteborg og se Richards drenge vinde finalen over Tyskland,” siger han.

Han skriver filmens manuskript i fællesskab med Anders Frithiof August, der i 2011 vandt filmbranchens største talent-pris, Nordisk Film Prisen. August har tidligere ført pennen til film som Applaus og Dirch.

Barfoed kan endnu ikke præsentere resten af castet, men han lover, at det både vil bestå af nogle af landets største nye talenter og mest erfarne kræfter. Så indtil videre må gætterierne få frit spil.

Sommeren ʼ92 har modtaget 6,5 millioner kroner i produktionsstøtte fra Det Danske Filminstituts markedsordning og vil formentlig få dansk biografpremiere i efteråret 2015.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko