Nyhed
20. dec. 2023 | 12:11

Unge talenter dyrker gru og kærlighed

Foto | Yupanqui Jusamayta

To mænd mødes tilfældigt på en tankstation, og det udvikler sig til en pumpende, erotisk technofantasi i Safe Space. 

De kreative afgangsfilm fra Filmhøjskolen Møn byder på magiske tidsloops og talende vaginaer. Se filmene eksklusivt på Ekkos hjemmeside.

Af Frederik Hoff

Hver halve år får de nyeste afgangsfilm fra Filmhøjskolen Møn premiere på Ekkos hjemmeside, og det er altid værd at se frem til.

De sprudlende afgangsfilm er nemlig en unik mulighed for at se nogle af fremtidens filmskabere på det tidligst mulige tidspunkt i deres rejse med film.

Ved Ekko Shortlist Awards 2020 blev Publikum Prisen vundet af Lidt endnu fra Filmhøjskolen Møn, og højskolens elever bliver ved med at indsende kortfilm af høj kvalitet til vores streamingtjeneste.

Det nye hold byder på fem vidt forskellige afgangsfilm om alt fra ungdommelig forelskelse til en talende vagina. De kan ses eksklusivt på siden i to uger, altså til og med 3. januar 2024.

Højskoletiden er tid til at eksperimentere og udvide sine horisonter, og de fem film er et lysende bevis på, at de unge filmmagere har ladet kreativiteten få frit spil. Især forelskelse og gru lader til at have optaget dem.

Teknopumpet fantasi
I Hjælp jeg er liderlig fører en ung kvinde samtaler med sin animerede, talende og livligt pruttende vagina, som overtaler hende til at forføre venindens far efter en mislykket bytur.

Dancing with Time har ladet sig inspirere af det geniale tidsloop i Groundhog Day, hvor Bill Murray oplever den samme dag igen og igen. I filmen fra Møn er drengen Rasmus fanget til en fest, hvor forsøget på at score drømmepigen får ham til at tvivle på sin egen hukommelse og dømmekraft.

Forelskelsens problematikker er også fokus i Safe Space. En uerfaren mands møde med en interessant fremmed på en tankstation fører til en teknopumpende, erotisk fantasi.

Fantasien fortsætter i mørket i Mareridt, der med gru dykker ned i sagnet om Maren, som rider folk om natten og skaber onde drømme.

I Når lyset falder lever unge Liva i sit eget virkelige mareridt som datter til en dominerende mor, der terroriserer hvert sekund af hendes liv. Kærligheden til høns er Livas eneste trøst.

Forårssemestret på Filmhøjskolen Møn starter den 21. januar, og der er stadig ledige pladser. Læs mere her!

Kommentarer

Filmhøjskolen Møn

Stiftet i 2017 og ligger i Stege på Møn.

Kan huse 36 elever, der går et semester på tyve uger.

Eleverne bliver undervist i teoretiske forløb og producerer selv film.

Se den nyeste årgangs afslutningsfilm.

© Filmmagasinet Ekko