Nyhed
09. feb. 2024 | 12:16

Viaplay sælger sine nye serier

Foto | Nordisk Film

Marco Ilsøe og Alba August spiller henholdsvis rockeren Makrellen og hans kone Pia i miniserien Bullshit om rockerkrigen i 80'erne. 

Amerikanske Prime Video overtager rockerserien Bullshit og otte andre nye produktioner, der var endt i et limbo på den kriseramte streamingtjeneste Viaplay.

Af Frederik Hoff

I sommeren 2023 kollapsede Viaplay – som vi går i dybden med i Ekko #95 – og pludselig havnede et stort antal færdigproducerede serier i et limbo.

Siden har den nordiske streamingtjeneste offentliggjort en drastisk redningsplan og betydelige beskæringer i produktionen af fiktion. Senest er de begyndt at sælge ud af de forliste serier.

Først var det satsningen Ronja Røverdatter, der blev solgt til Netflix sammen med en række ældre originalproduktioner fra Viaplay. Og nu har Prime Video bekendtgjort i en pressemeddelelse, at de køber ni af Viaplays mest ventede serier.

Foruden fem norske og to svenske serier overtager Prime Video fjerde sæson af danske Den som dræber samt det imødesete rockerdrama Bullshit.

Her spiller Alba August hovedrollen som Pia, der var gift med 1980’ernes mest ikoniske danske gangster, Makrellen (Marco Ilsøe).

Fejden mellem Makrellens Bullshit-bande og Hells Angels er en unik skandinavisk fortælling, så det vidner om omfanget af Viaplays problemer, når de har valgt at opgive den.

Streamingtjenesten har nu færre store serier at love sine abonnenter, selv om abonnentsprisen i 2023 steg to gange og nu ligger på det forholdsvis høje 149 kroner om måneden – uden sport.

De seneste nyheder om tjenesten har handlet om abonnementstab, fald i aktiekursen og en frafalden investor.

Langsigtet strategi
Aftalen er en gevinst for Prime Video, der langsomt er ved at tage greb om det danske streamingmarked.

”Aftalen med Viaplay passer ind i vores langsigtede strategi om at investere i Prime Video Nordics og udvide vores tilbud af førsteklasses underholdning,” siger managing director for Prime Video Nordics, Martin Backlund, i en pressemeddelelse.

Indtil nu har Prime Video primært forsøgt sig med komik og reality i Danmark.

Senest LOL: Den der ler sidst, hvor danske komikere forsøger lade være med at grine ad hinanden, og det nye koncept Roasted: Verdens sjoveste ferie med Linda P. Med købet af de Viaplay-serierne sender man et signal om, at man er interesseret i at overtage Viaplays plads inden for fiktionsserier.

Prime Video er lynhurtigt blevet verdens næststørste streamingtjeneste efter Netflix med populære serier som The Lord of the Rings: The Rings of Power og The Boys på siden.

Tjenesten er unik, for mens Netflix og de fleste streamingtjenester må være strategiske med deres investeringer, har Prime Video stort set ubegrænsede resurser på grund af moderselskabet Amazons astronomiske økonomi.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko